06 / 05 / 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için hazırlanan imar planlarında, kampüsteki pek çok binanın riskli yapı şeklinde belirlendiği, yapıların büyük oranda fiziksel önrünü tamamladığı ve bu sebeple “Olası afetlere dayanıklı olarak yenilenmesi, güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiği” ifade edildi.

BirGün'de yer alan habere göre; bu gerekçelerle yeni imar planlarının hazırlandığına dikkat çekilerek, “Yeniden inşa edilecek binalar için en çok zemin +5 kat yükseklik belirlendiği” belirtildi ve imar planının açıklama raporunda “Riskli yapı kararı alınmış ve acilen yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken yapıların rezerv alan olarak kullanılarak mevcut yapılaşma şartlarının korunması ve inşa faaliyetleri sırasında üniversitenin eğitim, öğretim, araştırma ve barınma faaliyetinin sürdürülebilmesi amacıyla mevcut yapılarda güçlendirme vb. işlemlerinin yapılabilmesi için yapılaşmış alanın mevcut imar yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Boğaziçi Üniversitesi nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için hazırlanan imar planlarının değişikliğinin gerekçesine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"- Plan değişikliği gerekçesi, öncelikli olarak riskli yapıların yenilenmesidir.

- Bu doğrultuda yerleşke alanının kuzeyi tamamen Öğrenci yurtlarına güneyi ise eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine ayrılması planlanmaktadır. Barınma alanlarında araç trafiği azaltılarak, meydan, açık yeşil alan gibi sosyal etkileşimi arttırıcı kullanımlar öngörülmektedir.

- Eğitim, Öğretim ve araştırma alanlarında ise araç trafiği asgari ölçüde ve yer altı otopark alanlarına giriş - çıkış ile acil durum erişimine olanak sağlayacak şekilde sınırlandırılmıştır."

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis'te!


Geri Dön