Genel

Boğaziçi Üniversitesi’nin riskli yapıları için 3 yıl sonra onay çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'ndeki riskli yapı raporu bulunan öğrenci yurdu ve lojman binalarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için hazırlanan imar planı onayı 3 yıl sonra geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu binaların imar planını onayladı.

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde bulunan riskli binalar için beklenen imar planı onayı 3 yıl sonra geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’nde “Boğaziçi geri görünüm” sınırları içinde kalan 11 bin 886 metrekarelik parselde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’ndaki yurt ve lojman binaları için hazırlanan imar planı değişikliğini onaylayarak itirazlar için askıya çıkardı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göire, 1991 yılında inşa edilen 5 katlı öğrenci yurdu binası, 1987 yılında yapılan 2 adet beş katlı lojman binası (A ve B Blok) ve bir adet 4 katlı lojman binası (C Blok) olmak üzere toplamda 4 adet bina için 2021 yılında “Riskli Yapı” kararları verildi.

YÜKSEK ÖĞRENİM TESİSİ VE PARK

Mevcut planlarda “konut+park” fonksiyonuna sahip olan parselin imarı tekrar yurt yapmak üzere “yüksek öğrenim tesisi ve park” olarak değiştirildi.

Parselin 8 bin 451 metrekaresi yüksek öğrenim tesisi, bin 952 metrekaresi de park olarak planlandı. Yükseklik 6 kat olarak ön görüldü.

6 MİLYON LİRALIK GÜÇLENDİRME İHALESİ

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Melih Bulu döneminde, 2021 yılında yurt ve lojmanlar riskli yapı olduğu için boşaltılmaya başlanmıştı.

Yıkılmak üzere boşaltılan binalar için kısa süre önce toplam 6 milyon liralık güçlendirme ihalesi yapıldığı ortaya çıkmış ve bu durum tepkilere sebep olmuştu. 2019 yılında “Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü Öğrenci Yurdu Güçlendirme İşi” için 3 milyon 742 bin TL’lik, 2020 yılında da “Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüs Lojmanları C Blok Güçlendirme İşi” için 2 milyon 280 bin TL’lik sözleşmeye imza atılmıştı.

 

Ankara ve Manisa’da 13 adet daire ve iş yeri 1.1 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Analistten, ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren açıklama: Ağustos-eylül gibi bu işi halledin, gidin evinizi alın!

Ev alırken önce fiyatı, sonra deprem direncine sorgulanıyor

Deprem sigortası yaptıranların sayısı 11,3 milyonu aştı! Marmara Bölgesi ilk sırada!

Sektör temsilcisinden 'ev fiyatları artacak' uyarısı: Konut ihtiyacınız varsa alın, evinizi iskontolu satmayın!

Demet Akalın'dan kiracı isyanı: Bu evleri bedava oturun diye almadık!