29 / 04 / 2024

Boğaz'ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

Boğaz'ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, 2017 ve 2018 yılları arasında Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde yaşanan emlak değer değişimlerini Emlakkulisi.com okurları için yorumladı...



İstanbul'un en değerli bölgelerinde konut fiyatları hızla artıyor. Boğaz'ın incisi haline gelen Üsküdar Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş'ta emlak değerleri her geçen gün değişiyor. 

Lüks konut projelerinin yükselmesiyle, değer kazanan kıyı bölgelerinde konut metrekare değerleri attı. Kent yaşamında en çok tercih edilen ilçelerde önemli iş merkezlerinin bulunması ve birçok kurum-kuruluşun olması duruma açıklık getiriyor.

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, 2017 ve 2018 yılları arasında Boğaz ilçelerinde yaşanan emlak değer değişimlerini Emlakkulisi.com okurları için değerlendirdi. 

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 

1- ÜSKÜDAR

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?


Üsküdar'da konut metrekare değerlerinin yüzde 20 arttığını açıklayan Türkoğlu, “Üsküdar ilçesine yönelik olarak yapılan boğaz alanı incelemesinde özellikle ön görünüm bölgesindeki değer artışı dikkat çekmektedir. Şehir  merkezine bağlı etkilenme bölgesi bulunmayan ilçede öngörünüm bölgesindeki konutlarda 2017 yılı  ortalamasına göre yaklaşık yüzde 20 seviyesinde bir artış yaşandığı görünmektedir. Konut metrekare değerlerinin 12 bin 707 TL’den 15 bin166 TL’ye çıktığını gördüğümüz bölgede durumun beklentiler dahilinde gerçekleştiğini belirtmek gerekli” şeklinde konuştu.


Türkoğlu, “Aynı şekilde geri görünüm bölgesinde lüks konut projelerinin de etkisi ile ortalama konut metrekare değerleri İstanbul ortalamasının oldukça üzerinde seyrektmekte olmasına rağmen 2017 yılına göre yüzde 15'lik bir artış oranı gözlemlenmektedir” dedi.


Türkoğlu, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “Bosna Bulvarı ve Zübeyde Hanım Caddesi’nin doğu kısmına denk gelen Kırsal alana bağlı  etkilenme bölgeleri ise yüzde 5 seviyesinde düşüş gözlemliyoruz. Bu seviyede hareketleri genel olarak durağan şeklinde yorumlayabiliriz. Netice itibariyle geçtiğimiz 1 yıl içerisinde Üsküdar ilçesinin boğaz bölgelerinde durağan veya yukarı yönlü bir değer değişiminden bahsedebiliriz.”


Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?


2- BEYKOZ

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 


Beykoz'da emlak değerlerinde 25 artış gözlemlendiğini söyleyen Türkoğlu, “Beykoz’a baktığımız zaman ön görünüm bölgesinde yüzde 25'e varan değer artışı gözlemlerken, aslında çok geniş bir alan kaplamayan geri görünüm bölgesi durağan, etkilenme bölgesinde ise değerlerde yüzde 8 civarında düşüş görmekteyiz” dedi.

Konut metrekare fiyatlarının ortalama 4 bin 750 TL olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Etkilenme bölgesinde bulunan konut değerlerinin ortalama 4 bin 750 TL/metrekare civarında olduğunu düşünecek olursak aslında halen İstanbul ortalamasından çok sapmadığını hatta biraz üstünde olduğunu dahi söyleyebiliriz. Beykoz genel olarak tüm segmentte konutları barındıran ilçe olması sebebi ile burada bin 500'TL den 50 bin TL'ye varan metrekare değerlerinde konutlara rastlamak mümkün. Hangisinin daha çok tercih edileceğine bağlı olarak ortalama değerlerde trendini oluşturmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.


Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 

3- SARIYER

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 


Sarıyer'in değerlerinde yüzde 16'lık bir artış yaşandığını kaydeden Türkoğlu, “Genel olarak boğaz bölgesinin tamamında hatta ilçenin tamamında kısmi düşük metrekare değerine  sahip konut alanları bulunsa da İstanbul’un en pahalı konutlarına Beşiktaş ile birlikte ev sahipliği  yapan Sarıyer’i incelediğimizde; öngörünüm bölgesinde yüzde 16'lık bir artış, geri görünüm bölgesinde durağan, kırsal alana bağımlı etkilenme bölgesinde ise yüzde 6 seviyelerinin üstünde tutunan bir yukarı  yön eğilimi gözlemlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Bölgede konut metrekare fiyatlarının 15 bin TL ulaştığını söyleyen Türkoğlu, “Konut metrekare değerlerinin özellikle boğaz bölgesinde 15 bin TL üstünde seyrettiği bölgelerde özellikle konut sektörünün mevcut durumuna rağmen bir sağlam tutunma söz konusu olduğunu belirtmek gerek. Sarıyer özellikle orta üst ve üst segment konutları ve sunduğu yaşam standartları ile yatırımdan ziyade yaşam için tercih edilmeye devam ettiği sürece bu tutunmanın hatta artışın devamı söz konusu olabilir” dedi.

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 

4- BEŞİKTAŞ

 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 


Türkiye'nin en pahallı ilçesinin Beşiktaş olduğunu vurgulayan Türkoğlu, “Gelelim İstanbul’un haliyle Türkiye’nin en pahalı ilçesi Beşiktaş’a. Aslında Kırsal etkilenme bölgesi oldukça küçük bir alan olduğu için bu alanı araştırma dışında da bırakabilir. Ve yüzde 3 lük düşüş sonucunu da görmezden gelebiliriz. Her durumda bu değeri durağan olarak değerlendirelim. Geri görünümde yüzde 20, öngörünümde yüzde 6, Şehir merkezine bağlı etkilenme bölgesinde ise yüzde16 üstünde değer artışları görüyoruz. İlçenin bütününde oldukça pahalı konutları barındırdığını düşünecek olursak öncelikli tercih edilen ilçe olduğunu da ön görebiliriz. Düşükten yükseğe pek çok yoğunluk tipine rastlayabileceğimiz ilçede genel olarak diğer ilçeler gibi artış trendi göze çarpıyor. Fakat bu ilçede dikkat çeken konu diğer ilçelerin tamamında ön görünüm bölgesinde ciddi artışlar gözlenirken Beşiktaş’ta geri görünüm ve şehir merkezine bağlı etkilenme bölgeleri daha ciddi artışlarla ön plana çıkmaktadır.” açıklamasında bulundu. 

Türkoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu iki bölge hem geliştirilen ultra lüks projeler hem de çevresel faktörler ile özellikle kent yaşamında tercih edilebilecek en öncelikli bölgeler arasında kabul edilebilir. Aynı zamanda özellikle önemli iş merkezlerini, ulusal ve uluslar arası pek çok kurum-kuruluşun kulelerini de düşünecek olursak bu durumu rahatlıkla açıklayabiliriz.”
 

Boğaz ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 

İlçe ilçe İstanbul konut fiyatları!

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön