02 / 05 / 2024

Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Arnavutköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, sanat ve sporun bir arada icra edileceği tesisin yüzde 60’ı tamamlandı.  

Arnavutköy'ün sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak yapılan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi Projesi yaklaşık 15 bin metrekarelik alana sahip. Kültürel faaliyetler ve spor aktiviteleri için geliştirilen projedeMeydan ve Kapalı Otopark, Kütüphane, Kafe ve Restoran, Çok Amaçlı Salon ve Toplantı Salonu, Kadın Kültür Merkezi, Kreş, Anaokulu ve İdare, Gençlik Merkezi, Yetişkin Evi, Halk Sağlık Merkezi, Spor Merkezi, Bilim Merkezi, Etkinlik Alanı, Kaykay Pisti ve Park bulunacak.

“Arnavutköy’de bir ilk niteliğinde olacak”

Arnavutköy’de bir ilk niteliğinde olacak tesis hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı konuyla ilgili olarak, “Boğazköy Bölgemizde sosyal kültürel ağırlıklı, her yaş gurubundan vatandaşlarımıza hizmet verecek tesisimizin de yapım çalışmaları devam ediyor” dedi. Tesisin içinde birçok merkezin olacağını vurgulayan Başkan Haşim Baltacı: “Yanı başımızda yapımına başlanan Boğazköy Kültür ve Spor Merkezi 15 bin metrekare alana inşa ediliyor. İçerisinde kapalı pazarı, otopark, gençlerin yararlanacağı spor alanları, etkinlik alanları, gençlik merkezi, kadın kültür merkezi ve meydan alanıyla vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.


Geri Dön