01 / 07 / 2024

Bolu Belediyesi bedensel engelli kadını ev sahibi yaptı!

Bolu Belediyesi bedensel engelli kadını ev sahibi yaptı!

Bolu'da kiracı olarak kaldığı barakalarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bedensel engelli kadın, Bolu Belediyesi tarafından ev sahibi yapıldı.



Zor şartlar altında yaşayan bedensel engelli Huri Kayaalp'e, Bolu Belediyesi tarafından ev verildi. 


Sağlık Mahallesi'ndeki yeni evinde Kayaalp'i ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentte yaşayan herkese yardım etmenin görevleri olduğunu söyledi. 


Yalnız yaşayan Huri Kayaalp'in kendisinden ev talebinde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Boş binayı eve çevirdik. Burası aynı zamanda Sağlık Mahallesi'nin pazar yeri. Bu yapıyı, idari bina ya da belediye çalışanlarının kalacağı bir yer olarak yapmıştık, burası boştu. Kendisine söyledik, kabul etti. Şu an onun bu küçücük alanda mutlu olarak yaşaması bizi gururlandırıyor" dedi. 


Başkan Yılmaz, herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, bu kapsamda onlara yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktardı. 


Bütün engellilere sahip çıkılması gerektiğini de vurgulayan Alaaddin Yılmaz, "Bütün engellilerin rahat yaşayabileceği bir ortamı oluşturmak durumundayız. Şu anda hazır mıyız? Hayır ama adım adım engellilerin tamamının şehirde rahat yaşayabileceği bir alana gitmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 


Huri Kayaalp (52) de bugüne kadar barakalarda kiracı olarak yaşamını sürdürmeye çalıştığını dile getirdi.


Kayaalp, "Kirayı ödemeye gücüm yetmiyordu. Yaşadığım evlerde hep fareler oluyordu. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyordum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. İstedim diye burayı tamir etti. Burası benim için saray, çok büyük ev gibi geliyor. Burada çok mutluyum" diye konuştu.


AA



Geri Dön