02 / 05 / 2024

Bolu Gölcük'te bungalov krizi!

Bolu Gölcük'te bungalov krizi!

Türkiye'nin en güzel doğal alanları arasında yer alan Bolu Gölcük’ü imara açacağı iddiasıyla büyük tartışma yaratan ihalenin iptal edilmesinin ardından belediye bölgede bungolov inşaatına başladı.



Posta gazetesinde yer alan habere göre, Bolu'daki Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 senelik süresini özel bir işletmeye devretmek için aralık ayında ihaleye çıkmıştı. Buna göre inşa edilecek olan 27 adet bungalov ile 19 odalı Gölcük Dağ Köşkü ve Göl Gazinosu, 31 Aralık 2040 tarihine kadar kiraya verilecekti.

BİLİRKİŞİ HEYETİ GÖLCÜK'TE KEŞİF YAPMADAN BUNGALOV İNŞAATI BAŞLADI

Ancak sivil toplum örgütleri ve Bolu halkı, Gölcük’ün de Uzungöl ve Ayder gibi inşaata açılarak, doğal güzelliğini kaybedeceği iddiasıyla ihaleye büyük tepki göstermişti. Bu süreçte sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Gölcük Platformu, milli parkın konaklamaya açılmasına olanak veren Gölcük Gelişme Planının iptali için bir dava açtı. Bu çerçevede 10 Temmuz’da bilirkişi heyeti Bolu Gölcük’te keşif yapacak. Ancak bu süreç tamamlanmadan belediye bölgede bungalov inşaatına başladı.

Gölcük Platformu Sözcüsü Murat Ataman konuyla ilgili olarak, “Belediye, mahkeme kararını beklemedi”dedi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ağaç kesildiği iddiasıyla ilgili sorulara cevap vermezken, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileri ise hiç ağaç kesilmediğini belirtti.


Geri Dön