28 / 04 / 2024

Bolu İzzet Baysal Sanayi Sitesi yıkılacak mı?

Bolu İzzet Baysal Sanayi Sitesi yıkılacak mı?

Bolu Takip Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Perçin bugünkü yazısında İzzet Baysal Sanayi Sitesi'nin yıkım konusundaki tartışmalardan bahsetti. Perçin, İzzet Baysal Sanayi Sitesi'nin yıkımının halk tarafından istenmediğini belirtti.



Geçtiğimiz ay Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Sanayi Camimizde mevlit okutturalım dedik.


Recep hocam Müftü ve diyanet ilahi heyetini ayarladılar.


Bende Belediyemizin her hafta farklı mahalle camiinde uyguladıkları Cuma şuurunu aşılamak için yapılan yemek ikramı ve sohbeti, o haftalığına dostlardan bizim sanayi caminde yapmalarını rica ettim.


Yıllarca Yeni Küçük Sanayide kiracı olarak işletme çalıştırmış olan Başkan tüm yardımcıları ile katılıp mevlit programımıza renk kattılar.


Ak Parti İl başkanlığını da davet etmiştim, cenaze töreni için Düzce’ye gittiklerinden sadece partiyi temsilen ara sıra çayını içtiğim Kemal emice geldi.


Güzel program oldu, namaz çıkışı ikramlar yapıldı, Diyanet onaylı kitaplar dağıtıldı, camimize yapılan minare ve şadırvanın açılışı gerçekleştirildi.


Ardından Başkan, esnafa hitap etmek için kürsüye çıktı.


Yeni sanayi projesi gündeme gelince bizimde bulunduğumuz sanayi aynı projenin içinde olduğundan yıkılacağı ve modern dükkanlara entegre yeniden yapılacağı söylenmişti.


Esnaf buna karşı çıkarak dükkânlarının yıkılmaması için bir yandan yasal yollara itiraz ederken diğer taraftan kentsel dönüşüme girmemesi için gerekli tadilatlara başlandı.


Hatta Yeni Küçük Sanayi Sitesi ismi değiştirilerek İzzet Baysal Sanayi Sitesi oldu.


Çevre düzenlemeleri, kaldırımlar, güvenlik sistemleri, giriş çıkış bariyerleri derken baya bi eli ayağı düzelmeye başladı sanayimizin.


Yıkımın lafı bile yetmişti,


Haliyle esnaf da iş yerlerini yıkmaya (aslında yeni ve modern işyerleri yapılması) kalkan belediyemize tepkiydi.


Tepkinin nedeni, faal dükkânların modernizasyonu esnasında ortaya çıkacak mağduriyetin nasıl giderileceği konusunun altının doldurulmaması, esnafa tatmin edici açıklama yapılmamasıydı.


Yeni sanayiye bir türlü başlanamamış olması ve belediyeden alınan söz ile sanayi sitemizin yıkılmayacağına kanat getirmiştik.


Gelecek nesillerin daha sağlıklı, modern ortamda çalışması gerektiğini,


Bir zamanlar iş kurduğu, yapısını iyi bildiği, modernizasyonunda artık bir yerden sonra fayda sağlamayacağını düşünen başkan;


“Bu yaşlı bir adama sürekli makyaj yaparak genç göstermek gibi bir şey oluyor. Tamam, eksiklikleri düzeltelim, daha uygun hale getirelim ama asıl amacımız şu olsun; bu sanayinin geleceğinin olmadığını herkes bilsin” dedi.


Gelecekte İzzet Baysal Sanayi Sitesi yıkılarak yenisi yapılacak, ama ne zaman…




Hasan PERÇİN/Bolu Takip


Geri Dön