28 / 04 / 2024

Bolu konutta yabancının gözdesi haline gelecek!

 Bolu konutta yabancının gözdesi haline gelecek!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya Mütekabiliyet Yasası’nın değişmesinden sonra Bolu’nun yabancılar için de cazibe merkezi haline geleceğini söyledi



Huzur kenti Bolu’nun yabancıların en fazla ilgi göstereceği illerin basında geleceğini vurgulayan Yerlikaya, “Yabancılara gayrimenkul satışını düzenleyen Mütekabiliyet Yasası’nın Mayıs ayında yürürlüğe girmesini olumlu bir gelişme. Daha önce yabancılara yine mülk satılıyordu ancak bu Türk şirketler üzerinden yapılıyordu. Yasa sayesinde mülk satışı, legal ve sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Yasanın çıkmasıyla beraber mülk satışında artışlar bekliyorum. Son veriler de bu beklentimi doğruluyor. Bolu’nun da bu dönemde yabancıların ilgi göstereceği iller arasında yer alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.


Yeni dönemde yabancıların önce İstanbul gibi metropolleri değerlendireceğini ifade eden Yerlikaya, “Bunun dışında turizm potansiyeli yüksek, doğal güzellikler ve kültürel açıdan zengin illerin tercih edileceğini düşünüyorum. Bolu, tüm zenginliklerinin ve güzelliklerinin yanı sıra, kişi başına düşen milli gelir açısından ilk sıralarda. İstanbul ve  Ankara  gibi iki büyük metropolün arasındaki bir lokasyondayız. Dışarıdan göç almadığı için de kozmopolit bir yapıya sahip değiliz. Bu ayrıcalıklarıyla Bolu yabancılann en fazla ilgi göstereceği iller arasında olacak. Unutmayalım; sanayiciler teşvik uygulanan illere yönelebilir ama bireyler, her zaman kültürel ve ekonomik açıdan belli doygunluğa ulaşmış yerleri tercih eder. Bu nedenle, ‘Huzur kenti Bolu’nun yabancıların adaptasyon açısından kendilerini rahat hissedeceği bir il olacağına, yeni yasadan diğer illere göre daha fazla yararlanacağına ve bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Dünya


Geri Dön