28 / 04 / 2024

Bolu sanayi sitesindeki ruhsatsız işyerleri sorunu belediye meclisinde görüşüldü!

Bolu sanayi sitesindeki ruhsatsız işyerleri sorunu belediye meclisinde görüşüldü!

Günlerdir gündemden düşmeyen sanayi sitesindeki ruhsatsız işyerleri ile ilgili ve engelli vatandaşlarla ilgili Başkan Yılmaz açıklamalarda bulundu. Meclis toplantısı 1. Birleşimi önceki gün Bolu Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.



Bolu Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı önceki gün Bolu Belediye meclis salonunda Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında toplandı. Birim müdürlüklerinden gelen konuların görüşüldüğü toplantıda ilk madde atık su tesisinin yanına ilave olarak yeni bir atık su tesisi yapılması ile ilgili oldu.  “Kentsel Altyapı Projeleri” kapsamında İller Bankası A.Ş.’nin Avrupa Yatırım Bankası kaynaklarından temin ettiği Bolu Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisi 2. Kademe projesinin yapımı amacıyla kullandırılacak kredi için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesinde söz alan CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy bir itirazda bulunarak şunları söyledi; “geçtiğimiz hafta gittiğimiz Berlin’de bazı gözlemlerimiz oldu. Orada ki atıksu tesislerini de gezdik. Bununla ilgili görsel bir sunumu bir dahaki meclis toplantısında yapacağız. Görüşülen maddede yeni atıksu tesisini eskisinin olduğu yere yapılacağı söyleniyor. Biz zaten eski tesisin yerini eleştiriyorduk ve ekonomik olmadığını söylüyorduk. Bence tesis şehrin daha doğusunda bir bölgeye yapılmalıdır” dedi.


Aksoy’un sözleri üzerine Başkan Yılmaz ise “Yeni yapılacak olan tesis daha önce eskisi yapılırken kararı verilmiş bir alana yapılıyor. Başka bir bölgeye tesis yapmak gibi bir plan değil bu. Ama yeni yapılacak olan atıksu tesisi gelişen teknolojiye uygun olarak yeni sistemli bir tesis olacak” şeklinde konuştu.


SANAYİYE GEÇİCİ ÇÖZÜM


Geçtiğimiz hafta mühürleme gerginliği ile gündeme gelen Sanayi sitesindeki dükkanlar da meclis gündemine geldi. Ruhsatsız oldukları gerekçesi ile mühürlenmek istenen işyerleri sahipleri kendilerine başvurularının olmalarına rağmen ruhsat verilmediğini söylüyorlardı. Önceki gün yapılan toplantıda, Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde olan Sanayi Sitesinde fiili olarak çalışan işyerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilemediğinden yeni sanayi sitesi yapılıp hizmete girinceye kadar fiili olarak faaliyet gösteren işyerlerine izin verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin “sanayide şu an için bir boşluk var. Ruhsat verilemiyor ama açık olan işyerlerine geçici ruhsat vermek gerekiyor” dedi. Yılmaz daha sonra konuyu Teftiş Murakabe ve İmar komisyonuna havale edilmesi için oylama yaptı. Meclis üyelerinin oy birliği ile oylama kabul edildi.


ENGELLİLERE VE AİLELERİNE MÜJDE


Gündem dışı konularda da açıklamalar yapan Başkan Yılmaz engelli vatandaşlara ve ailelerine de bir müjde verdi. Yılmaz şunları söyledi; “Zihinsel engelli çocukları olan aileler bir süre sonra psikolojik olarak yıpranıyorlar.  Biz belediye olarak bu tür engelli vatandaşlarımıza gereken ilgili elimizden geldiğince gösteriyoruz ama ailelerin de gerekli destekleri alması gerekiyor. Bu yüzden Bolu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kızılay ve Bolu Belediyesi işbirliği ile engelli çocuklarımızı belirli sürelerle misafir edeceğiz. Bu sayede aileler de kendilerine zaman ayırabilecek ve psikolojik olarak kendilerini yenileyebilecekler. Hatta ileriki zamanlarda aileler pazara çıkarken de çocuklarını bırakabilsin istiyoruz.”


Bolu Olay


Geri Dön