04 / 05 / 2024

Bolu'da 2 yeni otel açılacak!

Bolu'da 2 yeni otel açılacak!

Termal kaynaklar açısından şanslı illerimizden biri Bolu



Dört ayrı bölgede termal su kaynaklanna sahip. Termal turizmde yeterince gelişemeyen şehir, bu yıl önemli bir hamleye hazırlanıyor: Taşkesti ve Karacasu beldelerinde inşaatları tamamlanan dört ve beş yıldızlı iki yeni termal tatil köyü yaz aylarında açılıyor. Ayrıca Gürçam'a dört yıldızlı bir termal otel yapılması planlanıyor.

YENİ  FİZİK TEDAVİ HASTANESİ YAPILIYOR
Şu anda Bolu'da Sağlık Bakanlığı'ndan kaplıca işletme belgesine sahip iki tesis bulunuyor, her ikisi de Karacasu'da: Üç yıldızlı Bolu Termal Oteli ve Sağlık Bakanlığı'na ait Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi. İl merkezine beş kilometre uzaklıktaki Karacasu, Bolu'nun en popüler termal bölgesi. Bikarbonat, sülfat, kalsiyum, magnezyum açısından zengin sulan hem içme hem de banyoya uygun. Karacasu'da biri üç yıldızlı üç otel, beş pansiyon bulunuyor. 77 odalı Bolu Termal Oteli, kaplıca işletme belgesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan termal turizm işletme belgesine sahip. Termal kaplıca, havuzlarını kadın ve erkekler birlikte kullanıyor, aynca aile banyoları mevcut. Sağlık Kulübü'nde doktor gözetiminde fizik tedavi, masaj uygulamaları yapılıyor. Çift kişi, yanm pansiyon 170 TL, hafta sonunda 190 TL. (0374 2628472) Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi, 150 yatağıyla sosyal güvenlik kapsamındaki hastalara hizmet veriyor (0374 262 84 45). Bolu'nun ilk beş yıldızlı termal oteli ağustosta Karacasu'da açılacak. 15 milyon dolarlık yatırımla kurulan Gazelle Resort, 165 odalı, beş havuzlu bir SPA oteli olacak. Ayrıca İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi Hastanesi'nin de bu yıl hizmete girmesi bekleniyor.

15 MİLYON DOLARLIK TERMAL TATİL KÖYÜ
Mudurnu'ya beş  kilometre mesafedeki Gürçam Köyü yakınlarındaki 18 yataklı Babas Kaplıcası altı aydır kapalı. Tesis restore edilip, yeni bir işletmeciye verilecek. Köyde, üç yıldızlı bir otelin inşaatı da devam ediyor. Mudurnu'ya 30 kilometre uzaklıktaki Taşkesti Beldesi'nin Sorot Kaplıcası, 66 derece sıcaklığındaki sülfatlı suyuyla cilt ve romatizma hastalıklarına sahip kişilerce tercih ediliyor. 70 milyon dolarlık yatırımla kurulan 74 odalı  Sorot Termal Vadi, temmuz ayında açılacak. 380 devremülkünden 40'ı apart olarak da kiralanacak. Bin kişilik konferans merkezine sahip otelin iki ayrı sağlık merkezi bulunacak. Seben İlçesi'ne 14 kilometre uzaklıktaki Pavlu Kaplıcalan, 78 derece ile Bolu'nun en sıcak termal sularına sahip. İçme niteliğindeki suyu mide, solunum, dolaşım bozuklukları terapisinde kullanılıyor. Pavlu'da sadece pansiyonlar bulunuyor.
Hürriyet


Geri Dön