Kent Haberleri

Bolu'daki 'Şato Villalar' olarak bilinen Burj Al Babas projesine, ABD merkezli Nova Grup Holding yatırımcı olacak!

Bolu'da 2011 yılında Araplara satılmak için başlayıp inşaatı yapan Sarot Grup'un mali sorunları sebebiyle yılan hikayesine dönen 'Şato Villalar' şeklinde bilinen Burj Al Babas projesine, ABD merkezli Nova Grup Holding, yatırımcı olmak için girişimde bulundu. İşte detaylar...

Bolu Mudurnu'da 2011 yılında inşasına başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin bulunduğu proje kapsamında şato tipindeki villalardan 580'inin kaba inşaatı tamamlandı. Villalardan 350 adedi Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldı.

Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı problemler sebebiyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, Haziran 2018'de konkordato için başvurdu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi tarafından, 2018 Eylül'de Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı alındı. 

Şato tipi mimarisiyle dikkatleri çeken 'Burj Al Babas' projesi durdu. Proje özellikle mimarisiyle dünya çapında ünlenirken; yapıların Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı alan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Mudurnu'nun tarihi dokusuna yakışmadığı ile ilgili çok sayıda eleştiri aldı. 

Ardından, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Hukuk Dairesi, geçtiğimiz sene Sarot Grup'a ait 3 şirket hakkında verilen iflas kararını kaldırdı. İlerleyen hukuki süreçte konkordato başvurusu da kaldırılan şirket ile ilgili satış izni verildi. 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Nova Grup Holding şirketi, yarım kalan Burj Al Babas'ın bitirilmesi için yatırımcı olmak için girişimde bulundu. Nova Grup ve Sarot Grup'un temsilcileri projenin bitirilmesi için Ankara'da görüşme gerçekleştirdi. 

Nova Grup Holding Türkiye CEO'su Müjdat Güler, projenin eski sahipleri ve taşınmaz satın alan hak sahipleri açısından hiçbir problem yaşanmadığının altını çizdi. 

Satışa ilişkin hukuksal sürecin devam ettiğine dikkat çeken Güler, yarım kalan proje ile ilgili "Burada bir yatırım var, burası tekrar ekonomiye ve Türkiye turizmine kazandırılacak. Bazı ufak hukuki sorunlar var. Oranın ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Tadilatı yapılmadan geçen her gün, yapılar daha fazla zarar görüyor" diye konuştu. 

Güler, sürecin tamamlanmasının ardından gerekli açıklamayı yapacaklarına vurgu yaptı. 

Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen de sürecin devam ettiğine dikkat çekti ve Şu anda bu konuyla alakalı görüşme aşamasındayız. İnşallah hayırlı haberleri açıklayacağım" diye konuştu. 

25 gram Adana burma bilezik fiyatı fırladı! Düğünü olanlar yandı! 22, 18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları 6 Ağustos

Emekli ve çalışanlara gerçek enflasyon oranında maaş zammı! 

İnşaat maliyeti nasıl hesaplanır?