03 / 05 / 2024

Bölünmüş yollar 15 katrilyon tasarruf sağlıyor!

Bölünmüş yollar 15 katrilyon tasarruf sağlıyor!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 65 milyar lira harcanan bölünmüş yolların 4 yılda kendini amorti eder hale geldiğini belirtti...




Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 65 milyar lira harcanan bölünmüş yolların 4 yılda kendini amorti eder hale geldiğini belirterek, "Yılda 15 katrilyon tasarruf sağlıyoruz. Bir yılda havaya verdiğimiz egzoz gazı 3,5 milyon ton azaldı" dedi.


İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir seyahat firmasının 30 otobüsü teslim alma törenine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2003 yılında seyahat eden tüm araçların sayısının 7 milyon iken şu anda 17 milyon 800 bin araca ulaştığını, bu yükselmeye karşın kazalarda yarı yarıya azalma olduğunu anlattı.


Ekonomik ömrünü tamamlayan 110 bin aracın trafikten çekildiğini, bunların hepsini insan hayatını düşünerek yaptıklarını dile getiren Yıldırım, yapılan yollarla ve alt yapı çalışmalarıyla birlikte yolculuğun artık konforlu hale geldiğine değindi.


Otobüs taşımacılığındaki doluluk oranının yüzde 35'lerden yüzde 70'e çıktığını vurgulayan Yıldırım, "Neden? Çünkü daha önce taşımacılığın mevzuatı yoktu. Kalite konfor sorunu vardı. Kardeşlerim bilir. Eskiden şehirlerarası yollarda yolculuk azaptı. Şimdi keyfe dönüştü. Elmadağ rampalarını bilirsiniz, ne halden ne hale geldi. Artık Samsun'a, Diyarbakır'a giderken 'Acaba ben o yollarda ne yapacağım' diye düşünmüyorlar" dedi.


- Bölünmüş yollar tasarruf sağlıyor


Bölünmüş yolların sadece hayat kurtarmadığını aynı zamanda yakıttan da tasarrufa neden olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dur kalk yok. Yollar bozuk değil. Ayrıca zaman tasarrufu sağlıyor. Bölünmüş yollara 65 milyar lira harcadık. 4 yılda tüm yollar kendini amorti eder hale geldi. Yılda 15 katrilyon tasarruf sağlıyoruz. Bir yılda havaya verdiğimiz egzoz gazı 3,5 milyon ton azaldı. Çevrecilik lafla olmaz. Çevrecilik daha az egzoz gazı vererek olur. Çevrecilik bölünmüş yolların ortasına 29 milyon ağaç dikmekle olur" şeklinde konuştu.



AA


Geri Dön