17 / 05 / 2024

bölünmüş yollar tasarruf sağlarmı

bölünmüş yollar tasarruf sağlarmı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 65 milyar lira harcanan bölünmüş yolların 4 yılda kendini amorti eder hale geldiğini belirtti...

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir'de 21 tesis inşa ettik!

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'e hızlı treni getirdiklerini, bölünmüş yollar yaptıklarını, sağlıkta 5'i hastane olmak üzere toplamda 21 tesis inşa ettiklerini söyledi...

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Türkiye'de havalimanları ve üniversite sayısı 2 katına çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de havalimanları ve üniversite sayısı 2 katına, bölünmüş yollar 3 katına, ihracat rakamı 5 katına çıkmışsa, Türkiye fabrikası artık çalışıyor demektir" dedi.

Bölünmüş tarım arazileri meclis gündemine taşındı!

Bölünmüş tarım arazilerinin toplulaştırılmasının hızlandırılması için ilave prim modeli geliştirilmesinin söz konusu olup olmadığı konusu TBMM'de konu oldu..

Bölünmüş yolda hedef 36 bin 500 kilometre!

2023 yılı sonuna kadar bütün otoyolların hizmete girmesiyle toplam bölünmüş yol ağının 36 bin 500 kilometreye ulaştırılması planlanıyor.

Bölünmüş yol yapılan iller TBMM gündeminde!

2003-2017 yılları arasında en çok ve en az bölünmüş yolun yapıldığı iller TBMM'de konu oldu. Konuya ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Akdeniz Sahil Yolu 2019'da bitecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Akdeniz Sahil Yolu'nun hepsinde tüneller, viyadükler, köprüler, bölünmüş yollar dahil çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Balıkesir yatırımlarla cazibe merkezi haline geliyor!

Güney Marmara'da devletimizin yaptığı altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, gölet, barajlar ve hızlı trenler gibi yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor.

Denizli Evora'da bağımsız bölüm sayısı 1550'ye çıktı!

Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Denizli Evora projesinde 18 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alınmıştır. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 1550'ye çıktı.

bölünmüş yollar tasarruf sağlarmı Haberi

bölünmüş yollar tasarruf sağlarmı


Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 65 milyar lira harcanan bölünmüş yolların 4 yılda kendini amorti eder hale geldiğini belirterek, "Yılda 15 katrilyon tasarruf sağlıyoruz. Bir yılda havaya verdiğimiz egzoz gazı 3,5 milyon ton azaldı" dedi.


İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir seyahat firmasının 30 otobüsü teslim alma törenine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2003 yılında seyahat eden tüm araçların sayısının 7 milyon iken şu anda 17 milyon 800 bin araca ulaştığını, bu yükselmeye karşın kazalarda yarı yarıya azalma olduğunu anlattı.


Ekonomik ömrünü tamamlayan 110 bin aracın trafikten çekildiğini, bunların hepsini insan hayatını düşünerek yaptıklarını dile getiren Yıldırım, yapılan yollarla ve alt yapı çalışmalarıyla birlikte yolculuğun artık konforlu hale geldiğine değindi.


Otobüs...