16 / 05 / 2024

Bolvadin Eber ve Akşehir Gölleri acil eylem kurtarma planı toplantısı yapıldı!

Bolvadin Eber ve Akşehir Gölleri acil eylem kurtarma planı toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bulunan Eber ve Akşehir gölleriyle ilgili bir toplantı yapıldı. 5 yıllık acil eylem kurtarma ek revizyon projelerinin hazırlanmaya başlandığı bildirildi...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bulunan Eber ve Akşehir gölleriyle ilgili bir toplantı yapıldı.


Bolvadin Öğretmen Evi'nde gerçekleşen toplantıda, Eber Sarısı için alan ve alan dışında koruma altına alınması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Eber ve Akşehir göllerinde kurbağa ve sülük toplanmasının izne bağlanması, mevcut türlerin stoklarının artırılması ve saz kesim planı oluşturulması konusu da ele alındı. Toplantıda son olarak Eber ve Akşehir gölleri için 5 yıllık acil eylem kurtarma ek revizyon projelerinin hazırlanmaya başlandığı bildirildi.


Toplantıya; Bolvadin Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kullap ve bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Bolvadin Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Afyonkarahisar Sulak Alanlar Komisyon üyeleri katıldı.



Efe Post


Geri Dön