05 / 05 / 2024

Bomba hamle... Dolar gümbür gümbür geliyor! Doları olanlar bakmadan geçmeyin

Bomba hamle... Dolar gümbür gümbür geliyor! Doları olanlar bakmadan geçmeyin

Fed tarafından gelen şahin tonda mesajlar doların daha da güçlenmesini sağlıyor. Dolar yeni haftaya bomba gibi bir hamle ile başladı. işte son dakika dolar kuru 26 Eylül 2022...



DOLARDAN BOMBA HAMLE

Haftanın ilk işlem günün olan 26 EYlül 2022 dolar kuru haftaya bomba hamle ile başladı. Dolar kuru haftanın ilk işlem günü rekor kırarken dolar endeksi yükselişe geçti.

Dolar kuru haftanın ilk günü olan 26 Eylül 2022 Pazartesi günü dolar 18,44 seviyesi ile rekor tazeledi. Geçen hafta Fed'in faiz kararından sonra dolar kuru 18,38 TL seviyesine kadar yükselirken, Perşeme günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararından sonra dolar endeksi 20 yıl aradan sonra rekor kırarak 112 dolar seivyesine yükseldi. Dolar/TL kuru ise 18,40 TL seviyesine kadar çıktı.

 Bomba hamle... Dolar gümbür gümbür geliyor! Doları olanlar bakmadan geçmeyin

DOLAR GÜMBÜ GÜMGÜ GELİYOR

Dolar kuru Fed'in faiz kararından sonra yükselişe geçti. Dolar euro, sterlin gibi gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar diğer parabirimlerine karşılık resmen gümbür gümbür geliyor.

İngiltere’de yeni Başbakan Liz Truss’un agresif vergi kesintilerini öngören paketinin enflasyonu daha da tetikleyeceğine yönelik endişeleler ve Fed’in sert faiz artış patikasına girmesiyle düşüşe geçen sterlin haftaya dolar karşısında rekor düşük seviyeyle giriyor.

Euro ise dolar karşısında değer kaybettiç Euro kuru dolar paritesi 20 yıl aradan sonr ailk kez bu kadar geriledi ve 0,97 seviyesine kadar düştü.
 


Geri Dön