07 / 07 / 2024

Bomonti Apartmanları'nda 305 bin dolara!

Bomonti Apartmanları'nda 305 bin dolara!

Tekfen, “Bomonti Apartmanları” ile çevreden kopmadan modern mimarinin tüm gereklerini yerine getiren sıcak bir mahalle yaratıyor. Projede fiyatlar 305 bin dolardan başlıyor...



Tekfen, “Bomonti Apartmanları” ile çevreden kopmadan modern mimarinin tüm gereklerini yerine getiren sıcak bir mahalle yaratıyor.  Semtin merkezinde konumlanan “Tekfen Bomonti Apartmanları” sakin ve yeşil sokaklarla çevrili. Proje, kentten kopmadan modern mimarinin tüm gereklerini yerine getiren, farklı özelliklere sahip konut seçenekleri sunuyor. Kent merkezinde yer alan ve İstanbul’un ilk düzenli konut alanlarına da ev sahipliği yapan Bomonti semti, “Bomonti Apartmanları” ile yeniden canlanıyor.

Projede, kent merkezinin dokusu ve sokak yaşantısı ile bütünleşen bir yaklaşım benimsendi. Projenin konsepti ve mimari projeleri DB Mimarlık’a, iç tasarımı Mustafa Toner’e ait. Bomonti Apartmanları'nın mimari felsefesi, uyumlu bir değişim üzerine kurulu. Sokak yaşantısıyla bütünleşen olan az katlı binalar, semtin varolan dokusuna ve geçmişten gelen komşuluk yapısına saygılı. Projenin mimarisinin temelini, Bomonti’nin yıllar içinde şekillenmiş kent hizaları, avluları, sokakları ve yaşam alanları oluşturuyor.

Mimarinin sadeliği, netliği, doluluk-boşluk oranı ve diğer detaylarını göz önünde bulundurunca Bomonti Apartmanları’nın Bauhaus anlayışına sahip olduğu görülüyor. Bu bir tesadüf değil. İsmini 1902 yılında kurulan Bomonti Bira Fabrikası'ndan alan Bomonti semtinin geliştiği yıllar, tüm Avrupa’da modernitenin ve Bauhaus akımının hakim olduğu bir dönem olarak biliniyor.

Bomonti Apartmanları, Bauhaus’un mimari tutumuyla uyum içinde: Yıllar geçse de kimliğini kaybetmeyecek, modası geçmeyecek bir mekan. İşlevlerin formları belirlediği, yalınlığın, orantıların ve gün ışığının öneminin vurgulandığı Bauhaus akımının ana hatları Tekfen Bomonti Apartmanları’nda yeniden ortaya çıkıyor. Bu anlamda proje, İstanbul’daki benzer örneklerden farklılaşan güçlü bir kimliğe sahip...

5’er katlı 3 ayrı bloktan oluşan "Tekfen Bomonti Apartmanları"nda blokların arasında ortak kullanım için tasarlanmış bir iç avlu ve geçişler bulunuyor. 83 üniteden oluşan Proje’de 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 57 metrekare ile 178 metrekare arasında değişen çeşitli büyüklüklerde farklı mimari planlara sahip evler yer alıyor.

Kentin merkezinde konumlanan Bomonti, İstanbul’un ilk şehirleşme, hareketlerine ev sahipliği yapmış, yeniliklere yön vermiş tarihi semtlerinden biri. Farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı Bomonti, komşuluğun ve mahalle kültürünün uyumlu şekilde sürdürüldüğü güvenli bir semt.

Osmanlı’nın ilk fabrikalarından olan ve İsviçreli Bomonti Kardeşler tarafından kurulan bira fabrikası semte ismini verirken, bahçesindeki renkli eğlenceler Bomonti’nin simgesi haline geldi. Kentlilerin Bomonti’ye ilgisi arttıkça bölgedeki iki katlı, bahçeli evler yerini az katlı apartmanlara bıraktı.

Bomonti, gelişen ulaşım imkanlarıyla birlikte yeniden keşfediliyor. “7 Tepe 7 Tünel” Projesi kapsamında inşa edilen Bomonti-Dolmabahçe ve Kağıthane-Piyalepaşa tünelleriyle Bomonti’ye ulaşım artık çok daha kolay.

Bomonti’nin merkezinde Sıra Cevizler Caddesi’ne komşu olan “Tekfen Bomonti Apartmanları” metro ve otobüs duraklarına yürüme mesafesinde bulunuyor.

Tekfen Bomonti Apartmanları'nda fiyatlar 305 bin dolar ile 934 bin dolar arasında değişiyor. Projenin Eylül 2012'de teslim edilmesi planlanıyor.

www.bomontiapartmanlari.com

212 377 07 77

 

 

 


Ebru Duman/Emlakkulisi.com

Geri Dön