17 / 05 / 2024

Bomonti, İstanbul'un yeni gökdelen merkezi!

Bomonti, İstanbul'un yeni gökdelen merkezi!

Osmanlı'nın sanayileşme sürecine tanıklık eden Bomonti, gayrimenkulde hızlı dönüşüm geçiriyor. Lüks rezidans ve ofis projelerine ev sahipliği yapan bölgede 1 milyar dolarlık proje var, fiyatlar 2 bin 600 dolardan başlıyor



İstanbul'un gayrimenkul rüzgarından etkilenerek kabuk değiştirme sürecine, tarihi Bomonti semti de dahil oldu. Osmanlı'nın sanayileşme sürecine tanıklık eden, çikolota ve bira fabrikalarına  ev sahipliği yapan Bomonti, artık şehrin yeni gökdelen merkezi olma yolunda ilerliyor. Yenilenmesi gereken yapı stoğuyla inşaat şirketlerinin kıskacında olan semtte son dönemde inşa edilen projelerin tutarı 1 milyar doları aşıyor. Lüks rezidanslarda metrekare fiyatları 2 bin 600 dolardan başlarken, boş arazi bulmanın artık imkansızlaştığı semtteki gökdelenler yükseklikleri ile emsalleriyle adeta yarışıyor. Ayrıca hala pek çok inşaat şirketi bölgeden arsa temin etmenin gayreti içinde. Bu durum emlak fiyatlarının da hızlı yükselmesine neden oldu.

Bomonti Tüneli ile Kağıthane Tüneli'nin bağlantı yolunun sağında ve solunda yer alan gecekonduların fiyatları 170 bin lirayı gördü. Bölgede 773 metrekarelik bir arsaya 8.5 milyon TL fiyat biçildiği gözleniyor. Bölgedeki ilk gökdelen projesini Ant Yapı yaparken, rüzgara kapılan son isim ise Ali Ağaoğlu oldu. Bomonti'de Net Holding'e ait 17 dönüm arsayı alan Ağaoğlu, buraya özel bir rezidans kule yapmayı planlıyor.

Etiler ile yarışıyor

Century 21 Platin brokerı Engin Erol, bölgede arsa fiyatlarının özellikle son 5 yılda 7-8 misli artış gösterdiğini söyledi. Yeni yönetmeliklerle bölgeye çok katlı bina yapılabiliyor olmasının bölgenin değerini artırdığını anlatan Erol, "Örneğin bugün bazı arsalarda 50 kata kadar bile müsade ediliyor. Böyle olunca arsa rayiçleri de ciddi oranda arttı. Bunun yanında İstanbul gibi bir metropolde yeni ulaşım yollarıyla yeni şehir merkezlerinin  yaratılması olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Bugün Bomonti bölgesi bunun en güzel örneği. Yapılan yeni yollar ve tüneller ile şehir merkezi haline geldi. Dairelerin metrekare rayiç  bedelleri Etiler ve Levent gibi lüks bölgeler ile boy ölçüşüyor hatta üzerine bile çıkabiliyor" dedi.

Kongre merkezi de kuruldu

Anthill: İstanbul'un en yüksek yapıları arasında yer alan projede 804 kontu bulunuyor. Rezidans kısmı Frasers Place Anthill Residence ismi altında Frasers tarafından işletilecek. Satışlar yüzde 75'i aşan bir dolulukla devam ediyor.

Rixos Residence Bomonthy: Ayaydın ailesi 12 dönüm arsayı İpek-Çakırkaya ortak girişimine yüzde 52 payla kat karşılığı vermişti. 42 katlı kule rezidansın işletimi Rixos Grubu'na verildi. 338 modüler suit, stüdyo tipi dairelerin yer aldığı projede 6 adet de penthouse daire bulunuyor.

Elysium Fantastic: Ofton İnşaat tarafından inşa edilen Elysium Fantastic, 346 konuttan meydana geliyor. Haziranda inşaatı tamamlanan proje akıllı ev teknoloji ile donatıldı.

IC Antbel Bomonti Turizm Kongre Merkezi: Bomonti Tekel Fabrikası'nı 49 yıllığına alan IC Holding, beş yıldızlı bir otel ve 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezi inşa ediyor. 46 kattan oluşacak projenin 38 katı toplanm 900 odalı bir otel, geri kalanı ise kongre merkezine ayrıldı. 2013'de tamamlanacak projedeki tarihi bira fabrikası ise yeme içme ve alışveriş alanına dönüşüyor.

Extensa Bomonti Apartman: Belçika merkezli Extensa Group'un Türkiye'deki ilk projesinde 92 daire ile 9 ticari ünite yer alıyor. Proje 2011 Ekim ayında tamamlanacak.

Bomonti Studio: Extensa'nın Türkiye'deki ikinci projesi, 12 katlı tek blokta büyüklükleri 40 ile 60 metrekare arasında değişen 107 stüdyo daireden oluşuyor.

Tekfen OZ Bomonti Apartmanları: Gürcü Katolik Kilisesi'nin bahçesinde yükselen, 5'er katlı 3 ayrı bloktan oluşan proje Eylül 2012'de teslim edilecek.

Arista Bomonti: Bakliyat devi Ar Şirketler Grubu'nun projesi 28 katlı bir binadan oluşuyor. Her katta 256 metrekareden 4 dairenin bulunduğu prjede daireler birleştirilerek kullanılabiliyor. 85 ofis dairesinin bulunduğu projede teslimler 2012'de yapılacak.

ITower: Fer Yapı, Sinpaş GYO'nun 4 bin 250 metrekare arsası üzerine hasılat paylaşımı modeliyle 36 kattan oluşan proje, A sınıfı bir ofis projesi. 2012 sonunda tamamlanacak projede 213 ofis yer alacak.
BUGÜN/Selma ŞENOL


Geri Dön