02 / 05 / 2024

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, dünya bor rezervinin yüzde 73'üne sahip olan Türkiye'de, Eti Maden geçen yıl 1 milyar 321 milyon dolar tutarındaki satış geliri ile rekor kırdı.

Türkiye'nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak, savunma sanayisinin gücüne güç katacak Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 19 Mart 2023 Pazar günü açılacak.

Bor rezervinde lider! Türkiye nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Tam kapasite çalıştığı zaman 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretilecek. Elmas ve kübik borun ardından en sert üçüncü madde olan bor karbür, başta savunma sanayisi olmak üzere pek çok alanda kullanılıyor.

İşte konuya ilişkin detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön