29 / 04 / 2024

Bora Yıldırım: İnşaat yavaşlarsa, inşaat malzemeleri sanayi yavaşlar!

Bora Yıldırım: İnşaat yavaşlarsa, inşaat malzemeleri sanayi yavaşlar!

Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım Türkiye'de son dönemlerde inşaata fazla ağırlık verildiği, önümüzdeki süreçte sanayiye ağırlık verilmesi yönünde bir döngü oluştuğunu dile getirdi...



Türkiye'de son dönemlerde inşaata fazla ağırlık verildiği, önümüzdeki süreçte sanayiye ağırlık verilmesi yönünde bir döngü oluştuğunu anlatan Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım, "İnşaat sanayisi Türkiye'nin en büyük sanayilerinden biri ve en büyük ihracatçısı. İnşaat sektörünün yavaşlaması, durgunlaşması, olumsuzluğa doğru gitmesi inşaat malzemeleri sanayisini olumsuz etkileyecektir" dedi. 


Türkiye'deki ikinci fabrikalarının açılışı için Mersin'e gelen Bora Yıldırım DÜNYA'nın sorularını yanıtladı. Yıldırım, şöyle dedi: "İkinci çeyrekten sonra ekonominin genel olarak yavaşlaması inşaat sektörünün de ciddi anlamda yavaşlamasına yol açtı. Buna kamu altyapı projeleri ve muhtelif projelerdeki kaynak sıkıntıları da eklenince sektörü oldukça olumsuz etkiledi ve halen de bu etkiler sürüyor. Sene sonu itibariyle bir önceki yıla göre sektörün büyüme göstereceğini ama genel olarak gidişatın güçlü büyüme yönünden durağanlaşmaya döneceğini öngörüyoruz." Sika olarak koydukları iki haneli büyüme hedefini yakalayacaklarının sinyallerini aldıklarını belirten Yıldırım, önümüzdeki yıla ilişkin net bir öngörüde bulunmanın ise zor olduğunu söyledi. Yıldırım, ekonomi ve inşaat sektörünün hızlanmasını sağlayacak adımlar atılmazsa önümüzdeki yılın oldukça zor bir yıl olabileceğini dile getirdi. 


3. fabrika yolda Yapı kimyasalları, endüstriyel yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünleri üzerine 90'ın üzerinde ülkede 160'tan fazla tesisiyle faaliyet gösteren Sika'nın 5.1 milyar İsviçre Frangı cirosuyla global anlamda pazar lideri olduğunu anlatan Yıldırım, hedeflerinin Türkiye'de de 3 yü içinde hizmet verdikleri her alanda liderliğe ulaşmak olduğunu söyledi. 


Türkiye'de hem organik hem de şirket satın almalarıyla büyümeyi planladıklarını bildiren Yıldırım, gelecek yıldan itibaren planlarını hayata geçirmeye başlayacaklarını söyledi. Halen İstanbul ve Tarsus'ta üretim tesisi bulunan Sika'nın gelecek yıl 3. fabrika için ilk adımları atacağını dile getiren Yıldırım, bu fabrika tamamlandığında kapasitelerinin yaklaşık yüzde 20 artacağını ifade etti. 


Dünya 


Geri Dön