02 / 05 / 2024

Borçka Karagöl turizme kazandırılacak!

Borçka Karagöl turizme kazandırılacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğünce yürütülen Borçka Karagöl Tabiat Parkı imar Planı ve Uygulama Nazım Planları çalışmalarının ardından Artvin Valisi başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planları Değerlendirme Toplantısı yapıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğünce yürütülen Borçka Karagöl Tabiat Parkı imar Planı ve Uygulama Nazım Planları çalışmalarının ardından Artvin Valisi Kemal Cirit başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Artvin Valiliği Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Artvin Valisi Kemal Cirit'in yanı sıra, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Şavşat Belediye Başkanı Sinan Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, DKMP12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, DKMP 12. Bölge Müdürü Yardımcısı Hasan Terzioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, il Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Süleyman Doğan, İşletme ve iştirakler Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ve DKMP 12. 

Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir katıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan Borçka Karagöl Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı doğrultusunda, toplantının açılış kısmında DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, alanın plan hükümleri ve yapılan Nazım ve Uygulama imar Planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Daha sonra yüklenici firma tarafından hazırlanan Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planları taslağı hakkında sunum gerçekleştirildi. 

Tabiat parkının doğal yapısını bozmadan alana gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılabilecek olan tesislerin yerleri ve nitelikleri hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, katılımcıların önerileri doğrultusunda tamamlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulacağı bildirildi. 

Toplantıda ayrıca, DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut tarafından Artvin ili Korunan alanlarında yapımı devam etmekte olan ve yapılacak olan yatırımlara yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda Artvin'in doğal güzelliğiyle bir marka şehir olduğunu belirterek, Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planlarının en kısa sürede sonuçlanması temennisinde bulunarak, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, DKMP 12. Bölge Müdürlüğüne ve Kurum amirlerine teşekkürlerini iletti. 


Akşam Karadeniz


Geri Dön