17 / 05 / 2024

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borç yapılandırma konusu en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Peki “Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?” İşte detaylar!



BORÇLAR SİLİNİYOR! YAPILANDIRMA PAKETİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK, il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları ile ilgili alacaklara yapılandırma olanağı getiren 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Borç yapılandırma düzenlemesi ile birlikte vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, ehliyet affı, trafik cezaları, otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçları yapılandırılmaya alınacak.

Kamu borcu olan binlerce vatandaşın yüzünü güldürecek o yasa TBMM onayından geçerek Resmi Gazete üzerinden paylaşıldı. Yürürlüğe girecek olan borç yapılandırma yasası pek çok borcu içerisine alıyor ve bazı borçları tamamen tarih oluyor. Vatandaşın ekonomik olarak bir hayli zorlandığı şu günlerde çok rahatlatacak olan yasa kapsamında vergi, sigorta, gümrük ve kamu borçları için kolaylık sağlanacak.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, kamuya olan borçların tekrardan yapılandırılmasına ve uygun kriterlerde ödenebilmesine olanak sağlayan kanun ile ilgili açıklama yaptı. Aydemir, ''Kanuna göre 31/12/2022 tarihinden önceki dönemlere ait olan vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, Trafik cezaları gibi borçlar için tekrardan yapılandırma olanağı sağlayacağız. Daha öncesinde yapılandırma içine girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanunun kapsamında yapılandırılacak. Bu bakımdan da Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı yapılandırma paketini yürürlüğe girdi” diye konuştu.

TRAFİK CEZALARI DA AF KAPSAMINA GİRİYOR MU?

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Affı Kanununa göre 31 Aralık 2022 tarihinden önce olan 2 bin TL'nin altında kamu kurumu alacaklarından devlet vazgeçiyor. Kanuna göre 5 ila 95 puan ceza sicili bulunanların cezaları sıfırlanırken, uyuşturucu, alkol ve ölüme neden olan gibi durumlar dışında bir süre el konulan ehliyetler de iade edilmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön