08 / 05 / 2024

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…



Tüm bunların yanında geçtiğimiz zamanlarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurmuş olduğu 30 milyar TL büyüklüğündeki borçların silinmesi için icra durumunun başlamış olması kriteri aranacak. Borcu olan fakat icra işlemi başlamayan kişiler ise paket kapsamı dahilinde olmayacak, borcu silinmeyecek.

TBMM’de 1 Ekim’de başlayacak olan yeni yasa döneminde ise, öncelikli olarak ekonomiyi kapsayan bir torba yasa teklifi beklenmekte.

Teklifte birçok düzenleme bulunacak. Tüm bunların arasında ise öğrenim kredisi borçları da bulunmakta.

Toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredilerindeki faiz durumu kaldırılırken, kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar liralık bir bölüm silinecek.

Yeni öğrenim kredileri için de yeni bir düzenleme yapılacak. Torba teklifin bir diğer düzenlemesi ise toplam olarak 6 milyon vatandaşın 30 milyar TL’lik borcunu etkileyecek.

BORÇLAR SİLİNECEK

Düzenleme iki adımdan oluşacak. İlk aşamada vatandaşların 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanmış olan borçları devlet üstlenecek.

2 bin liraya kadar olan borç silinmiş olacak, icradan düşecek. Paketin ikinci adımında ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılmış olan icradaki borçlar ile ilgili düzenleme yapılacak.

1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet kendi bünyesine alacak.

Silinecek olan borçlar bireysel borçları kapsayacak. Anayasa Mahkemesi tarafından düzenlemesi iptal edilmiş olan Fiyat İstikrarı Komitesi ile ilgili yasal bir düzenleme de torba teklife eklenecek.

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Doların o rakam olmasına sadece 13 gün kaldı! Bunu bilin önleminizi alın

Son dakika! Gümüşte yükseliş başladı! 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Altında yükseliş başladı! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç lira? 17 Eylül 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön