28 / 04 / 2024

Borcu olan vatandaşlar buraya! Borçlarınız silinecek! Peki paket kimleri kapsayacak?

Borcu olan vatandaşlar buraya! Borçlarınız silinecek! Peki paket kimleri kapsayacak?

Dar gelirli kişilerin icra ve haciz sorununu çözmek sebebi ile hazırlanan destek paketinin ayrıntıları her geçen gün belli oluyor. 6 milyona yakın olan vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira civarındaki icralık borcunun tasfiye edilmesini sağlamak için destek paketinin meclise sunulması bekleniyor...



Gerçekleşen Kabine Toplatısı’nın gündeminde yer alan, dar gelirliye icra ve haciz gibi konuları içine alan destek paketinin ayrıntıları netlik kazanıyor. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait olan sözleşmelerden sebepli olan borçların devlet tarafından üstlenileceği ifade edilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati destek paketi hakkında açıklamalar gerçekleştirdi.. Peki, icralık borçlar siliniyor mu, af geldi mi? 2022 İcralık borçlar için devlet desteği nasıl ve ne şekilde alınır?  İşte konu ile ilgili merak edilen soruların cevapları…

6 MİLYONLUK AİLENİN 2 BİN TL’YE KADAR BORCU İCRA TAKİBİNDEN DÜŞECEK

Yapılacak olan düzenlemeye göre, 6 milyona yakın bulunan ailenin 2 bin TL’ye kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaç ile ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya vermiş oldukları alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider şeklinde olarak gösterecek ve vergiden düşmüş olacak. Bu şekilde kapsam dahilinde vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış şekilde olacak.

DEVLET İCRALIK BORÇLAR İÇİN DEVREYE GİRECEK

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri eli ile yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın ise varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 Türk Lirası’na kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenmiş olacak.

ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ, TELEFON GİBİ BORÇLARI DEVLET ÜSTLENECEK

6 milyona kadar yakın kişinin yaklaşık 30 milyar Türk Lirası tutarındaki borcunu bu şekilde devlet karşılamış olacak. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait olan sözleşmelerden kaynaklanan borçları da yine aynı şekilde devlet üstlenecek.

 Borcu olan vatandaşlar buraya! Borçlarınız silinecek! Peki paket kimleri kapsayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön