27 / 04 / 2024

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.



Verilen bilgiye göre, ülke genelinde son 5 sene içinde oluşturulan icra dosyası sayısı 7 milyon 365 bin artarken, 2022 yılında artış ise 658 bin 294 bin oldu. Ancak hükümetin, icra dosyalarının kabarmasını önlemek amacıyla geçen yıl Kasım ayında çıkardığı torba kanun ile mevcut icra dosyası sayısının yarıya yakın azalacağı bildirildi.

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının ocak ayı itibarıyla 23,2 milyonu aştığı açıklandı.

Ekonomi gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, ekonomi yönetiminin, icra dosyalarının artışını önlemek amacıyla 2022 senesinin Kasım ayında çıkardığı torba kanun ile 2500 liranın altındaki icra takipleri kaldırılacak ve bu işlemin gerçekleşmesiyle mevcut icra dosyası sayısı yarıya yakın azalmış olacak.

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

15 AĞUSTOS 2022 MİLAT OLACAK

2 bin 500 TL’nin altındaki icra dosyalarının silinmesini kapsayan 7420 sayılı yasa 15 Ağustos 2022’yi milat olarak kabul ediyor. Böylece bu tarih itibarıyla tutarı 2 bin 500 TL’nin altında olan veya kısmi ödeme ile bakiyesi bunun altında olan icra dosyalarına ilişkin takipler de durdurulacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön