29 / 04 / 2024

Bornova Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu!

Bornova Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu!

İnsanların günlük yaşamlarının önemli bir bölümünü geçirdiği, sosyal alanların, kültür ve spor tesislerinin, yolların, meydanların, parkların ve pek çok kentsel mekanın ihtiyaçlara uygun hale getirilmesini sağlamak için Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu..




İnsanların günlük yaşamlarının önemli bir bölümünü geçirdiği, sosyal alanların, kültür ve spor tesislerinin, yolların, meydanların, parkların ve pek çok kentsel mekanın ihtiyaçlara uygun hale getirilmesini sağlamak için 'Kentsel Tasarım Müdürlüğü' kuruldu. Bornova Belediye Meclisi'nde müdürlüğün kurulmasıyla ilgili karar alındı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl ilkesinin Kentsel Tasarım Müdürlüğü ile gerçek anlamda hayata geçeceğini söyledi. 


Bornovalıların kullandığı ortak alanların yine kendi istekleri ve planlama ilkeleri doğrultusunda daha yaşanabilir mekanlar haline getirileceğini söyleyen Başkan Olgun Atila, "Vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve katkı koymak isteyen herkesin önerileri doğrultusunda çalışacak 'Kentsel Tasarım Müdürlüğü' yeni yaklaşımlar getirmek için proje üretecek. Ortaya çıkan projeler yine halkın beğenisine sunulup son haline ulaşacak. Müdürlüğümüz en kısa sürede faaliyetlerine başlayacak" dedi. 


Ege Telgraf Gazetesi 


Geri Dön