04 / 05 / 2024

Bornova'da boş alan üretilirse kira fiyatları dengelenecek!

Bornova'da boş alan üretilirse kira fiyatları dengelenecek!

İzmir'de kente gelen öğrenciler emlak piyasasını da hareketlendirdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, "Bölgede boş alan üretilirse, kira fiyatlarının dengeleneceği düşüncesindeyim" dedi.



İzmir'de yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasına bir ay kala, üniversitelere kayıt için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını da hareketlendirdi. Binlerce öğrenci kaydoldukları üniversitelere yakın ve uygun fiyata kiralık ev aramaya başlarken, özellikle Bornova'daki kiralık ev fiyatları şimdiden binlerce liraya ulaştı. Öğrenciler ve aileler yükselişe geçen fiyatlar karşısında şimdiden ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, "Bornova'da üniversite hastanesinin ve metronun yakın olması kiraları artırdı. Bir öğrencinin 3+1 ev tutup oturması çok mümkün gözükmüyor. Bölgede boş alan üretilirse, kira fiyatlarının dengeleneceği düşüncesindeyim" dedi. 


Eski evler bile bin lira

Bornova ilçesinde eski evlerin bile bin liradan başlayan fiyatlarla kiralandığını belirten Güleroğlu, "Bornova'da yapılan yeni binaların da lüks konut olması öğrencileri farklı ilçelere yönlendirdi. Metro ve İZBAN'ın gelişmesiyle birlikte öğrenciler Buca, Karabağlar ve Üçyol civarına yerleşmeye başladı" dedi. 


"Arsa üretilemiyor" 

İZEKO olarak yaşadıkları en büyük problemin belediyelerdeki bürokrasi olduğunu öne süren Güleroğlu, "Bürokrasinin yanı sıra belediyelerin arsa üretememesi bizim için büyük engel. Bu problemler ortadan kalktığı süre içinde kesinlikle çok rahat olacağız. Arsa üretmede zorluk yaşıyoruz" diye konuştu. 



Yeni Asır



Geri Dön