30 / 04 / 2024

Bornova'daki karayolları arsasını Sancak ailesi aldı!

Bornova'daki karayolları arsasını Sancak ailesi aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satışa çıkardığı Bornova'daki 27 bin 399 metrekare büyüklüğündeki yola cepheli arsanın sahibi Sancak ailesi oldu. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Bir ağaç bile kesmeyeceğiz" dedi...



10 firmanın yarıştığı ihalede 76 milyon 300 bin lira ile en yüksek teklifi veren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Bir ağaç bile kesmeyeceğiz" dedi. Karayolları 24. Şube Müdürlüğü sahası olarak bilinen 27 bin 399 metrekarelik arsa için nihai pazarlık görüşmeleri dün akşam Ankara'da yapıldı. İhaleye, Mehmet Gökdemir,  İzmir  Ortak Girişim Grubu, Gergül Yapı, Mistral Yapı, Kavuklar, Seza İnşaat, Özser, Femteks, Armesa-Murat Akdemir ile Liva İç ve Dış Ticaret olmak üzere 10 firma katıldı. İhaleyi, Sancak ailesinin sahibi olduğu Liva İç ve Dış Ticaret kazandı. Daha çok AVM tartışmalarıyla gündeme gelen Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün Bornova Ağaçlıyol'daki 54 bin metrekarelik arsası için ihale ise gelecek hafta yapılacak. Folkart YapıYönetim Kurulu Başkam Mesut Sancak, "İzmir'e yaraşır bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz" dedi. AVM tartışmalarıyla gündeme gelen Bornova Ağaçlıyol'daki 54 bin metrekarelik Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün arsasına da teklif verdiklerini belirten Sancak, "İzmir sevdalısı bir firma olarak Ağaçlıyol'daki arsayı almak istiyoruz.
AVM yapmayacağız. Home office, residans ve ofis tarzı yeşille iç içe, yeşil dokuyu esas alan bir projeyi hayata geçireceğiz. Tek ağaç kesmeyeceğimizin teminatını veriyorum" diye konuştu.

Yeni Asır

Geri Dön