01 / 05 / 2024

Borova Yapı, yurtdışı bağlantılarını genişletiyor!

Borova Yapı, yurtdışı bağlantılarını genişletiyor!

Yeşil İnşaat'ın küresel kriz sürecinde sektörü hareketlendiren projesi İnnovia'nın üçüncü etabının yapımını üstlenen Borova Yapı, yurtdışı bağlantılarını Afrika'nın safari diyarı Tanzanya'ya kadar genişletti



Yeşil İnşaat'ın küresel kriz sürecinde sektörü hareketlendiren projesi İnnovia'nın üçüncü etabının yapımını üstlenen Borova Yapı, yurtdışı bağlantılarını Afrika'nın safari diyarı Tanzanya'ya kadar genişletti. Borova'nın önümüzdeki süreçte hedefinde Irak, Suudi Arabistan ve Türkmenistan da var

Yaklaşık yarım asırdır bugünkü piyasa değeriyle 1 milyar dolara yakın taahhüt işine imza atan, Türkiye'de halka arz edilmiş ilk ve tek gayrimenkul şirketi olma özelliği taşıyan Borova Yapı'ya Afrika yolları göründü. Borova Genel Müdürü Orhan Merih Savaşcı, 10'un üzerinde ülkede önemli projelere imza atan şirketin, önümüzdeki süreçte, Irak, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Tanzanya üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.

SİGORTASIZ İşž YAPILMAMALI

şžu an için işlerin en önde gittiği ülkenin Irak olduğunu belirten Savaşcı, şimdiden 3 teklif aldıklarını kaydetti. Türkmenistan konusunda temkinli olduklarını belirten Savaşcı, Libya gibi riski yüksek olan ülkelerde müteahhitlerin işi sigortalaması gerektiğini söyledi. Suudi Arabistan gibi bütçeden ciddi olanak ayrılan ülkelerde riskin az olduğunu belirten Savaşcı, 'Biz ezbere bildiğimiz fiyatlarla konut üretimi yapıyoruz. Daha çok bu özelliklerde teklifler geliyor. Irak'taki endüstriyel tesislerde olduğu gibi özellikli projeler de oluyor' dedi.

çÖL ORTASINDA KONUT

Tanzanya'yı bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine tesadüfen keşfettiklerini ve bağlantı kurduklarını kaydeden Savaşcı, taahhüt işlerini cazip olacağı bir ülke olduğunu söyledi. Tanzanya'da konut açığının çok fazla olduğunu ifade eden Savaşcı, 'Orta gelir grubuna hitap eden 2-3 katlı evler istediler. Prensip olarak böyle bir başlangıç yaptık. Tanzanya enteresan bir yer. Safarilerin başladığı yer. Kilimanjaro dağının bulunduğu ülke' dedi.

BORSA SAYESİNDE ÖNE çIKTI

Borsaya açık bir şirket olmanın avantajlarını da gördüklerini dile getiren Savaşcı, yurtdışında kamu olsun özel olsun kuruluşlarının aradığı en önemli kriterin güven olduğuna dikkat çekti. Bir şirketin borsaya kote olmasının şeffaflık sağladığını ifade eden Savaşcı, 'Teklifleri inceleyen işverenler, şirketlerin bilançolarını görmek isti-yorlar. Biz Türkiye'nin halka arz edilmiş ilk inşaat şirketiyiz. GYO olarak değil, inşaat şirketi olarak şu an bile borsada şirket yok. Bu özelliğimiz sayesinde çok sayıda iş aldık' dedi.

Yeşil'in 'İnnovia'sı Borova'ya emanet

Türkiye'de şu anda, Y&Y Gayrimenkul çatısı altında birleşen Yeşil İnşaat'a ait İnnovia projesinin 3. Etabı'nı yaptıkları belirten Borova Yapı Genel Müdürü Orhan Merih Savaşcı, kasım 2010 sonunda başladıklarını projeyi, 18 aylık bir sürede teslim etmiş olacaklarını belirtti. şžu anda inşaatların hafriyat ve temel seviyesinde olduğunu belirten Savaşcı, bundan sonraki sürecin daha hızlı gelişeceğini kaydetti. Yeşil İnşaat'la maliyet+kr şeklinde bir anlaşma yaptıklarını kaydeden Savaşcı, 'Hem kaliteli bir inşaat vermelisin hem de kontrol edebileceğin maliyetlerde bitirmelisin. O yüzden her alandaki maliyetlerde birlikte oturup karar veriyoruz' dedi.
Yeni şžafak/YILMAZ YILDIZ


Geri Dön