05 / 05 / 2024

Borsa durmak bilmiyor! Bir rekor daha

Borsa durmak bilmiyor! Bir rekor daha

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,00 kazançla 4.923,23 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.970,36 puana çıkardı.



BORSA NASIL OYNANIR?
Borsa nasıl oynanır sorusunun yanıt olarak resmi bir yatırımcı olmak gerektiği şeklinde verilebilir. Borsada oynayabilmek, yatırım yapabilmek için ilk olarak borsada hesabınızı açmalısınız .

Borsa oynamanın temeli, düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan satarak kazanç elde etmektir. Bu amaca yönelik olarak borsada fiyat değişimlerini takip edersiniz ve gördüğünüz hareketler ekseninde alış ya da satış kararı verirsiniz.

Borsada işlem gören araçları iyice tanırsanız fiyatlarında oluşabilecek değişimleri önceden tahmin edebilirsiniz.

Örnek olarak, X şirketinin hissesi yükselecek ve siz bunu tahmin ettiniz. Bunun üzerine belli bir fiyat aralığından o hisseyi alış emri verirsiniz. Bu emir, sizinle ya da aracı kurum üzerinden borsaya iletilir ve bildirdiğiniz fiyat aralığından satın alınır. Sonrasında fiyat yükselince hisseyi satarak kar elde edersiniz.

Türkiye'de bütün borsa işlemlerini yapan ve yöneten kurum Borsa İstanbul A.Ş'dir. Sermaye Piyasası Kurulu ise borsadaki işlemleri kanun ve yönetmeliklere göre kontrol eden kurumdur. Borsa'da kendi kendinize işlem yapabileceğiniz gibi, bankalar ve yatırım kurumlarına da yetki verebilirsiniz. Ancak bu kurumların güvenilirliklerini, koşullarını ve komisyon ücretlerini titizlikle incelemeniz gerektiğini hatırlatalım.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön