02 / 07 / 2024

Borsa güne nasıl başladı?  

Borsa güne nasıl başladı?  

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 2,12 gerilemeyle 4.405,99 puandan başladı.



Konuya ilişkin bilgi veren analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'deki borç limiti krizi ile para politikasına yönelik belirsizliklerle temkinli bir seyir izlendiğini kaydetti.

Borç limitine yönelik salı günü Kongre liderleriyle bir kez daha görüşmesi beklenen ABD Başkanı Joe Biden, görüşmelere dair iyimser bir tablo belirlerken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, bugün gerçekleşecek görüşme öncesi yaptığı açıklamalarda, görüşmelere yönelik "Hala birbirimizden çok uzakta olduğumuzu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Borsa güne nasıl başladı?  

Analistler, bugün yurt içinde konut satışları, Avro Bölgesi'nde 1. çeyrek büyüme, yurt dışında Almanya'da ZEW beklentiler endeksi ve ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.250 seviyelerinin destek, 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.

Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini aktardı.

Dün BIST 100 endeksi, yüzde 6,14 değer kaybıyla günü 4.501,21 puandan kapatmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında bulunacağını kaydeden analistler, veri gündeminde yurt içinde konut satışları, Çin'de sanayi üretimi, yurt dışında ise Avro Bölgesinde büyüme, Avro Bölgesinde sanayi üretimi ve perakende satışların öne çıkacağını söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.350 seviyelerinin destek, 4.700 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Kadınlara 6 yıl erken emeklilik, 24.908 bin TL destek...

Konut satışları yüzde 35,6 azaldı! 2023 Nisan'da 85 bin 652 konut satıldı!

İslam Memiş'ten sil baştan gümüş yorumu! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu rakamı görenler tarumar olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön