09 / 05 / 2024

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Yatırımcılar Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023...



Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini güncellemeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir devam ettiğini belirterek, bugün dikkatlerin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına döndürüldüğünü söyledi.

Para sektörlerindeki fiyatlamalarda, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan yükseltmesine kesin olacağı beklenirken politika metninde ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarında gelecek döneme dair olası ipuçları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantının ardından yaptığı açıklamada, neredeyse tüm Fed yetkililerinin, enflasyonu zamanla yüzde 2'ye indirmek için bu sene bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşündüğünü ifade ederek, temmuz toplantısı hakkında da karar vermediklerini kaydetti.

 Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Söz konusu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında Fed'in 25 baz puan faiz yükselişi yapacağına dair beklentiler yüzde 70 seviyesine ulaşırken, sınırlı da olsa Banka'nın, faiz artırım döngüsünü yüzde 5,50-5,75 seviyesinde tamamlayabileceği tahmini de bulunuyor.

Analistler, bugün yurt içinde konut satış endeksi ve bütçe dengesi, yurt dışında ise ECB'nin faiz kararı ve Lagarde'ın açıklamalarınından ziyade Avro Bölgesi'nde dış ticaret dengesi, ABD'de kapasite kullanım oranı ile sanayi üretimi verilerinin izleneceğini söyleyerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.250 ve 5.150 seviyelerinin destek, 5.400 ve 5.500 puanın direnç konumunda olduğunu aktardı.

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak?

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön