01 / 05 / 2024

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Geçtiğimiz yılın başından bu yana finansal yatırımcının tek adresi olan borsada rüzgar tersine döndü. Son günlerde kayıpları giderek derinleşen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 15 gün sonra ilk kez 5 bin puanın altını gördü. Peki borsadaki bu kötü gidiş daha ne kadar devam edecek?



BİLANÇOLAR İZLENECEK

BIST 100’deki bankacılık endeksinin ocak ayında yüzde 16 civarında satıcılı bir seyir izlerken sanayi endeksinin ise aynı dönemde yüzde 6 satışla sınırlı kaldığını hatırlatan Dündar, “Bu hafta bilançolarının, bankacılık endeksinde ne kadar destekleyici olacağını izleyeceğiz” derken, bu endeksin 4100’ün üzerinde kalmasının Borsa endeksinde itici güç olabileceğini öngördü.

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Dündar, diğer yandan kur korumalı mevduata yönelik düzenlemelerin mevduat faizini ön plana çıkarmasının borsaya yeni katılan yatırımcıların ilgisini dağıtmış ya da kar realizasyonlarının hız kazanmasına neden olmuş olabileceğini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde endeksteki baskının yatay bir süreçte devam etmesinin beklenebileceğini söyleyen Dündar, “5200’ün üzerinde güçlenme olmaması halinde 5200–4600 arasında eğilim sürebilir. Bilanço dönemine girmekte olan önümüzdeki günlerde, Borsa İstanbul’da küresel anlamda pozitif ayrışan sektörler ve 2023 yılı içerisindeki belirsizliklere rağmen güçlü yatırımlarına devam eden hisseler önümüzdeki dönemde güçlü bir şekilde ayrışabilir” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön