29 / 04 / 2024

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

Ticaret Bakanlığı, 2.el araçların, sıfır satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlamadan önce 20 bin civarındaki düzenlemeye aykırı ilan sayısının, son incelemeye göre 5 binin altına indiğini kaydetti.



İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklamada, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle 2. el motorlu kara taşıtlarının, üretici ya da distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığı hatırlatıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 15 Temmuz tarihi itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, tüm gerçek ve tüzel kişilerin ilan verilmesi aşamasında "ilan platformları" tarafından uyarıldığı hatırlatılan söz konusu açıklamada, bu uyarılara rağmen söz konusu yasağa aykırı verilen ilanlar ile ilan verenlere ilişkin bilgilerin Bakanlığa iletildiği ve takibinin yapıldığı belirtildi.

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, uygulamadan elde edilen sonuçlara ilişkin son durum da paylaşıldı ve şu ifadeler kullanıldı: "Söz konusu ilan kısıtlaması düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden önce ilan platformları üzerinden yayımlanmış olan ve bu düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek bireysel ve ticari olmak üzere toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tespit edildi. Söz konusu ilan platformları tarafından üyelerine yapılan uyarı ve bilgilendirmeler ile Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirmeleri sonucunda bu sayının düzenlemenin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz tarihinden itibaren 7 bin seviyelerine gerilediği gözlemlendi. Yapılan son incelemelerde anılan düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına indiği anlaşıldı. Bu kapsamda, söz konusu ilanlara ilişkin bilgiler ilgili ilan platformlarından temin edilmiş ve bunların incelenmesine Ticaret Bakanlığı tarafından başlandı."


Geri Dön