29 / 04 / 2024

İkinci el araçlarda kilometreyi az gösterenlere hapis cezası!

İkinci el araçlarda kilometreyi az gösterenlere hapis cezası!

İkinci el araç satışlarında, otomobilin fiyatını daha fazla tutarlarda satabilmek amacıyla kilometre düşürenlere kötü haber geldi.



İkinci el araç satışlarında, otomobilin fiyatını daha fazla tutarlarda satabilmek amacıyla kilometre düşürenlere kötü haber geldi. Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre;  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı, satın aldığı aracın orijinal kilometresini düşürüp sattığı iddia edilen kişi hakkında "dolandırıcılık" suçundan 5 seneye kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı.

Ankara'da aracın kilometresini yaklaşık 200 bin kilometre azaltarak bir firmaya satışını yapan Burak Ç. hakkında 'Dolandırıcılık' suçundan 5 seneye kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İkinci el araçlarda kilometreyi az gösterenlere hapis cezası!

İddianamede Burak Ç.'nin aracın kilometresini düşürerek müştekiye değerinden fazla bir fiyata satarak menfaat temin ettiği ve bu sebeple 'Dolandırıcılık' suçunu işlediği ifade edildi.

Ankara'da Burak Ç. 24 Eylül 2020 tarihinde Ankara 66. Noterliğinde 06 PYL 90 plakalı aracı bir firmaya 59 bin 600 bin kilometrede olduğunu belirterek 220 bin Türk Lirası'na satışını gerçekleştirdi. Araçtan şüphelenen şahıs yapılan araştırmalar neticesinde muayene sırasında aracın en az 186 bin 873 kilometrede olduğunu öğrendi. Burak Ç.'nin aynı aracı 17 Eylül tarihinde Ankara 65. Noterliğinde 258 bin kilometrede U.Ç. isimli şahıstan aldığı belirlendi. 

İkinci el araçlarda kilometreyi az gösterenlere hapis cezası!

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şirket yetkilileri Burak Ç.'ni kendilerini dolandırdıkları nedeniyle şikayetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dosyanın uzlaşmaya gitmesi fakat tarafların uzlaşamaması sonucunda Burak Ç. ile ilgili 'Dolandırıcılık' suçundan 5 seneye kadar hapis ile 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talebiyle dava açıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Burak Ç.'nin hakkında hazırlanan iddianame, İddianame Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı.

Otomobil stokçularına büyük operasyon başladı!

Motorin, benzin ve LPG'ye büyük zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön