13 / 05 / 2024

Borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul'a yatırım yapan yatırımcılar borsanın güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa İstanbul haftanın il gününe nasıl başladı? Borsa İstanbul'da yükseliş seyri devam ediyor mu? İşte detaylar...



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,84 artışla 5.673,76 puan ile başladı.

Borsa İstanbul açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 47,27 puan ve yüzde 0,84 değer alarak 5.673,76 puana çıktı.

holding endeksi yüzde 0,70 ve bankacılık endeksi yüzde 0,51 artış kaydetti. Sektör endeksleri en çok kazandıran yüzde 2,08 ile ticaret olurken tek kaybettiren ise 0,49 ile spor olarak kaydedildi.

Analistler, küresel pay sektörlerinin, Avrupa, ABD, Japonya ve Çin merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladığını kaydetti.

Borsa haftaya nasıl başladı?

Cuma günü artış eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi, yüzde 1,31 değer alarak günü 5626,49 puandan tamamladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü toplantıda yüzde 74 ihtimalle politika faizini sabit bırakmasının öngörüldüğünü kaydeden analistler, politika metni ve toplantısının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin yatırımcıların odağında olacağını ifade etti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, bu hafta faiz artırımlarına ara verebileceğinin tahminine karşın temmuzda 25 baz puan daha faiz yükslterek "şahin" politikalarına son vermesinin beklendiğini kaydetti. 

ABD ekonomisinde iş gücü piyasasının soğuma sinyalleri olduğunu fakat hala istenilen sonuçların alınamadığını bildiren analistler, yarın belli olacak enflasyon verilerinin fiyatlamalar açısından önemli bir başka unsur olduğuna dikkat çekti.

Analistler, bugün yurt genelinde işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de hazine bütçe dengesi verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.700 ve 5.850 bandında direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda olduğunu ifade etti.

Ayrıca, AA Finans'ın beklenti anketine yer alan ekonomistler, cari işlemler hesabının nisanda 4,47 milyar dolar açık vermesini öngörüyor.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Tarih verildi! Gümüş fiyatları bu kadar olacak

Deprem bölgesindeki 11 şehirde 456 bin 770 kalıcı konut inşa edilecek: Bakan Özhaseki'den yeni formül açıklaması! 

Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? Kira Artış Sınırlaması kalkacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön