09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Borsa İstanbul 6 Haziran'da güne nasıl başladı? İşte detaylar...



BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışının biraz altında 5.372,37 puandan başladı. Botrsa açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,29 puan ve yüzde 0,01 değer kaybıyla 5.372,37 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,63 ve holding endeksi yüzde 0,48 düşüş kaydetti. Sektör endekslerinden en çok kazandıran yüzde 0,50 ile kimya, plastik, petrol en çok kaybettiren ise bankacılık oldu.

Dün yükseliş eğiliminde seyir eden BIST 100 endeksi, yüzde 5,04 değer alarak günü 5.372,66 puandan kapattı.

Konuyu değerlendiren analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına dair belirsizliklerle yön arayışının sürdüğünü belirtti.

ABD'de borç limiti krizinin çözülme kavuşmasıyla beraber ABD hazinesinin tahvil satışlarına başladığını ifade eden analistler, ABD hükümetinin borçlanmasının piyasalarda likiditeyi negatif etkileyebileceği endişesinin de devam ettiğini kaydetti.

Bu gelişmelerle Fed'in önümüzdeki hafta yüzde 75 ihtimalle faiz oranlarını değiştirmeyeceği fiyatlanırken, Banka'nın nihai faiz oranını şimdiki seviyenin 25 baz puan üzerinde belirlemesi öngörülüyor.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Öte yandan dün Türkiye'nin beş senelik kredi risk primi (CDS), yaklaşık bir ay aradan sonra yeniden 500 baz puanın altına inerken, şu sıralarda 491 baz puan seviyesinde yer alıyor.

Analistler, bugün yurt dışında Avro Bölgesi'nde perakende satışlarını, yurt içinde ise reel efektif döviz kuru takip edileceğine dikkat çekerek , teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.500 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.300 ve 5.200 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Öte yandan Dünya Gazetesi köşe yazarı Üzeyir Doğan, "Borsa İstanbul’da son haftalardaki yükselişe rağmen hem kendi geçmiş değerlemeleri hem de emsalleri ile kıyasladığımızda ıskontonun hala çok yüksek olduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu ve bunun da ekonomi yönetimi doğru giderse potansiyelin hala yüksek olduğunu yani çok da geç kalınmadığını gösterdiğini aktardı. 

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 6 Haziran 2023

Euro 24 TL'ye tırmanıyor! İlk kez bu rakam aşıldı! Elinde euro olanlar fırtınaya hazır olun! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön