06 / 07 / 2024

Borsa İstanbul yönünü arıyor! BIST 100 bayramdan sonra ne olacak? Yatırımcılar hemen bakın!

Borsa İstanbul yönünü arıyor! BIST 100 bayramdan sonra ne olacak? Yatırımcılar hemen bakın!

TCMB’nin faiz kararı ile TL’nin değer kaybetmesine artışla tepki veren borsada bayram sonrasında dalgalı seyrin devam edeceği öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



BORSA İSTANBUL'DA DALGALI SEYİR SÜRECEK

Bayram sonrasındaki dönemde borsadaki dalgalı seyrin devam edeceğini vurgulayan Ata Yatırım Statejisti Batuhan Özşahin, konuya ilişkin açıklamasında "TL'nin nerede dengeleneceği önemli bir gösterge olacaktır. Onun dışında BBDK'nın bankacılık sektöründe atacağı adımlar, mali riskleri korumaya yönelik atılacak adımlar; vergi artışları gibi bütçeye yardımcı olacak adımlar önümüzdeki dönemde piyasaların yönünü belirlemesinde önemli olacağını düşünüyoruz ifadelerine yer verdi. 

Borsa İstanbul yönünü arıyor! BIST 100 bayramdan sonra ne olacak? Yatırımcılar hemen bakın!

BANKACILIK ENDEKSİ TIRMANABİLİR 

Gedik Yatırım Baş Ekonomist Serkan Gönençler, faiz kararı BIST-100 endeksinin artış eğilimine destek olsa da önden yüklemeli bir faiz artışı kararına göre yükselişin daha sınırlı kalabileceğine ve yükselişi de bankacılık endeksi yerine sanayi endeksinin sürükleyebileceğine dikkat çekti. 

Açıklamasında "Mehmet Şimşek, gerekse de Hafize Gaye Erkan'dan gelebilecek mesajlar piyasalar üzerinde fazlasıyla etkili olabilir" ifadelerini kullanan Gönençler, makro ihtiyati tedbirlerin sadeleştirilmesine ilişkin kararların bankacılık endeksini yükseltebileceğinin altını çizdi. 

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? Yaşlılık aylığı alanlar dikkat! Hesaplara tam 3 bin 490 TL yatacak!

Bankalar yarın açık mı? Özel ve kamu bankaları 9 gün kapalı mı olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön