06 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da çifte rekor

Borsa İstanbul'da çifte rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 2 Ağustos Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirerek yüzde 1,26 oranında değer kazandı. Endeks, günü 7.258,54 puandan tamamlarken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 7.336,11 puana taşıdı.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son dönemdeki güçlü performansını sürdürerek tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. 2 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşen işlemlerde endeks, yüzde 1,26 değer kazanarak günü 7.258,54 puandan tamamladı. Endeks ayrıca gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 7.336,11 puana taşıdı.

Haftanın üçüncü işlem gününde BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 90,03 puanlık bir artış göstererek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Toplam işlem hacmi ise 148,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,15, holding endeksi ise yüzde 0,38 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,94 ile turizm sektörü oldu, en çok kaybettiren ise yüzde 1,52 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle satış ağırlıklı bir seyir öne çıkıyor. ABD'de iş gücü piyasalarına yönelik veriler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Temmuz ayında ADP özel sektör istihdamının beklentileri aşarak 324 bin arttığı belirtiliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu düşürmek için çaba harcamasına rağmen istihdam piyasasının gücünü koruduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) politika faizini 25 baz puan artıracağı kesin gözüyle bakılıyor. BoE Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor.

Yarın için yurt içinde enflasyon verisinin öne çıkacağı ifade ediliyor. Ayrıca, yurt dışında BoE faiz kararı, Avro Bölgesi'nde ÜFE, dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü PMI ve ABD'de fabrika siparişleri de takip edilecek.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 9,07 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 47,27'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.100 ve 7.200 seviyelerinin destek, 7.300 ve 7.400 puanların ise direnç olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

Bir şehirde daha ekmeğe zam geldi! Ekmek fiyatı yüzde 40 arttı

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Suya bir kez daha zam geldi! Damacananın fiyatı uçuşa geçti; Tam 30 TL birden yükseldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön