04 / 07 / 2024

Borsa İstanbul'da kritik rakam açıklandı! Yatırımcıları neler bekliyor? 

Borsa İstanbul'da kritik rakam açıklandı! Yatırımcıları neler bekliyor? 

Borsa İstanbul kısa sürede senenin ilk 5 ayında yaşadığı kayıplarını telafi ederken, son dakika gelişmeleri merak ediliyor. İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, BIST 100 Endeksi’nin geçmişte tarihi zirvelerin geçmekte zorlandığına dair İnfo Yatırım’dan Ergün Tekgül'ün bir grafik paylaştığını aktardı ve "Borsa son 20 yılda eski zirvelerini ilk hamlede kolay kolay geçememiş. Sadece 2013 ve 2021 yıllarında iki istisna yaşandığı dikkat çekiyor. Haftalık bazda grafiğe bakıldığında; 2004, 2009, 2014 ve 2019 yıllarında endeks önceki zirvelerini yükseliyor ancak satışlarla karşılaşıyor" şeklinde konuştu. 

Yeniden gücünü toplayan borsanın, sonraki denemelerinde zirvelerini geçtiğinin altını çizen Korcan, "Eski zirvenin geçilmeye çalışılmasının ardından gelen düşüş ve yeniden zirvenin testi arasında en uzun süre 2014'te yaşanıyor" açıklamasında bulundu. 

Yeni ekonomi yönetiminin ilk adımının 22 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısındaki faiz kararı olacağını vurgulayan Korcan, "Merkez Bankası’nın Perşembe günkü toplantısında faiz artırımı yapacağına tüm piyasa oyuncuları tarafından kesin gözle bakılıyor" açıklamasında bulundu ve genel beklentinin politika faizinin yüzde 20’nin altında belirlenmeyeceğine ilişkin olduğunu söyledi. 

Borsa İstanbul da kritik rakam açıklandı! Yatırımcıları neler bekliyor? 

Borsa İstanbul'da kritik rakam açıklandı! Yatırımcıları neler bekliyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön