28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Borsa İstanbul'da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksinde cari değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. 21 Ocak Cuma gününü 2011 puandan kapatan endeks bugün 15:58 itibariyle 1915 puana geriledi.



En yüksek işlem hacmine ve piyasa değerine sahip 30 şirketin hisselerinin performansını ölçen BİST 30 endeksinde günlük kayıp yüzde 5'i aştı.

Birçok şirketin hisselerinde günlük düşüşler yüzde 5'i geçince devre kesiciler çalıştı ve operasyonlar kesintiye uğradı. Borsa İstanbul'da sanayi endeksindeki kayıplar yüzde 6'yı aştı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; Özellikle Borsa İstanbul'da alınan doğalgaz ve elektriğe kısıtlama kararlarının ardından takip edilen sanayi endeksindeki düşüş daha belirgin hale geldi.

Seans boyunca sanayi endeksi yüzde 4'ün üzerinde gerilerken, ilk yarıyı yüzde 0,02 artışla kapatan bankacılık endeksi yüzde 2 civarında değer kaybetti.

 Borsa İstanbul da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Sektöre yönelik önce doğalgaz ve ardından elektrik kesintisi kararlarının firmaların üretim ve ihracat planlarını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Halka açık sanayi kuruluşlarından Kartonsan, doğalgaz arzının kısıtlanması ve Ege Endüstri'nin elektrik kesintisi nedeniyle üretime geçici olarak ara verdiğini KAP'a duyurdu. Tüm gözler diğer şirketlerden beklenen açıklamalarda. ABD ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin ardından küresel piyasalarda yaşanan olumsuz fiyatlamalar da Borsa İstanbul'daki düşüşte önemli bir etken.

Borsada işlemler geçici olarak 5. kez durduruldu!

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez durduruldu!

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişecek!

Döviz kurlarında son durum! Dolar bugün kaç lira?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...
 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön