29 / 04 / 2024

2 kez devre kesen borsa günü sert düşüşle tamamladı

2 kez devre kesen borsa günü sert düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,08 değer kaybıyla günü 7.424,97 puanla tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 565,45 puan geriledi ve toplam işlem hacmi 123,2 milyar lira olarak gerçekleşti.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü 7.424,97 puanla tamamladı, 565,45 puanlık bir düşüş yaşandı. Günün başlangıcında BIST 100 endeksi 8.035,83 puanla başladı ve yüzde 0,57 oranında artış gösterdi. BIST 100 endeksi gün içinde en düşük 7.424,97, en yüksek 8.084,44 puanı gördü. Gün sonunda ise önceki kapanışa göre yüzde 7,08 değer kaybı yaşandı.

Bankacılık endeksi yüzde 6,89 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 6,44 geriledi. Madencilik sektörü yüzde 9,01 ile en çok kayıp yaşayan sektör oldu. Mali endeks yüzde 6,68, teknoloji endeksi yüzde 6,66, hizmetler endeksi yüzde 6,67 ve sanayi endeksi yüzde 7,36 oranında düşüş yaşadı. BIST 30 endeksi ise önceki kapanışa göre 571,34 puan ve yüzde 6,87 oranında değer kaybederek 7.743,28 puandan kapandı. BIST 100 endeksi içinde yer alan tüm hisseler değer kaybetti. Türk Hava Yolları, Borusan Mannesman Boru ve Sanayi Ticaret, Ereğli Demir Çelik, Odaş Elektrik ve Tüpraş, en çok işlem gören hisse senetleri arasında yer aldı.

DEVRE KESİCİ İKİ KEZ DEVREYE GİRDİ

Ayrıca, Borsa İstanbul'da endeks tabanlı kesici sistemi iki kez etkinleştirildi.


YARIN GÖZLER FAİZ KARARINDA

Uzmanlar, küresel piyasalarda tahvil piyasalarındaki satış baskısının zayıfladığını ve Çin hükümetinin ekonomiyi desteklemek için attığı adımlara rağmen Orta Doğu'daki çatışmaların etkilerinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın yakın gelecekte muhtemelen politika faizini değiştirmeyeceği yönündeki tahminlerin güç kazanmasının, gelecek döneme ilişkin belirsizlikleri azalttığını dile getiren uzmanlar, bu durumun yatırımcıların önünü daha iyi görmesine yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Yerel olarak, şirket bilançolarının açıklanması nedeniyle hisse senetleri ve sektörler arasında artan hareketliliğin beklendiğini ifade eden uzmanlar, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının yatırımcıların odak noktasında olacağını bildirdi.

Ayrıca, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ECB'nin bu hafta temel faiz oranlarını muhtemelen değiştirmeyeceği ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının bankanın gelecekteki politikalarına dair ipuçları verebileceği vurgulandı.


YARIN HANGİ VERİLER VAR?

Yarınki veri gündemine ilişkin, analistler yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de büyüme, dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvurularının öne çıkacağını belirtti. Buna ek olarak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.400 puanın destek, 8.080 ve 8.250 seviyelerinin direnç konumunda olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair AA Finans'ın ekonomistlerle yaptığı anket sonuçlarına göre, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e yükseltilmesinin beklendiği belirtildi. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanının yüzde 40 olduğu ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön