28 / 04 / 2024

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerden piyasalar da oldukça etkilendi. Deprem haberinin duyulmasıyla haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da bugün de kayıplar derinleşti ve devre kesici çalıştı.



Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde bilanço her geçen dakika daha da artarken, büyük yıkım getiren sarsıntının etkileri finansal piyasalara da yansıdı. Dün güne düşüşle başlayan ve kayıpları yüzde 4’ü aşan Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde kayıplar bugün de artmaya devam ederek yüzde 7’yi aştı ve devre kesici çalıştı.

 Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Konuyla ilgili KAP’a bir açıklama yapan Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sisteminin iki kez devreye girdiğini duyurdu.

BIST 100’de kayıpların yüze 7’yi aşması nedeniyle Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin uygulamaya girdiğini ve pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak 2. kez durdurulduğunu açıkladı.

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle ilgili Borsa İstanbul AŞ tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön