13 / 05 / 2024

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerden piyasalar da oldukça etkilendi. Deprem haberinin duyulmasıyla haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da bugün de kayıplar derinleşti ve devre kesici çalıştı.



Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan açıklamada, saat 13.04.18 itibarı ile Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye girdiği duyuruldu.

Açıklamada, "Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

BORSA İSTANBUL’DE DEVRE KESİCİ UYGULAMASI NEDİR?

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, Borsa İstanbul’da anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılmakta.

Borsa İstanbul’da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla saat 12.11.30'da da devreye girmişti.

Diğer yandan  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise bugün yaptığı bir açıklama ile yeni kararlar aldığını duyurmuştu. SPK açıklamasında, açığa satış yasağının devam edeceğini, depo şartı uygulamasının sonlandırıldığını duyurulmuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön