12 / 10 / 2024

Borsa mı, altın mı, dolar mı yoksa Euro mu? En çok hangi yatırım aracı kazandırdı? 

Borsa mı, altın mı, dolar mı yoksa Euro mu? En çok hangi yatırım aracı kazandırdı? 

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını araştırırken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da tek tek belli açıklandı. Peki geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı yatırımcısına ne kadar kazandırdı? İşte yatırım araçlarının merak edilen haftalık performansları...




Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak eder ve araştırırken, yeni haftanın merakla beklenen yatırım araçları performansları da tek tek belli oldu.

Peki borsa mı, altın mı, dolar mı yoksa Euro mu? İşte bu haftanın yatırımcılar tarafından dört gözle beklenen yatırım araçları performansları...

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,56, Euro/TL yüzde 0,28 değer kaybederken, yatırımcıların gözdesi altının gram fiyatı yüzde 0,17, Dolar/TL yüzde 0,09 artış gösterdi.

Açıklanan rakamlara göre BIST 100 endeksi, en düşük 8.836,95 ve en yüksek 9.195,49 puanı görmesinin ardından haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,56 değer kaybetti ve 8.876,22 puandan tamamladı.

Peki altın yatırımcılarına kazandırdı mı? 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı ne kadar oldu?

Borsa mı, altın mı, dolar mı yoksa Euro mu? En çok hangi yatırım aracı kazandırdı? 

Paylaşılan detaylara göre Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,17 artış göstererek, 2 bin 924 Türk Lirası’na Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,08 yükseliş göstererek, 20 bin 10 Türk Lirası’na yükseldi.

Geçen hafta sonu 5 bin 17 Türk Lirası şeklinde olan çeyrek altının satış fiyatı yüzde 0,06 artış göstererek, 5 bin 20 Türk Lirası’na çıktı.

Bu hafta yatırımcıların bir diğer gözdesi olan ABD doları yüzde 0,09 değer kazanarak 34,2830 Türk Lirası’na çıkarken, Euro da yüzde 0,28 azalış göstererek, 37,5140 Türk Lirası’na indi.

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,42 ve emeklilik fonları ise yüzde 0,57 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığı zaman ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 0,93 ile "para piyasası" fonları oldu.

Belediyelerden iki şehirde satılık 6 arsa! Ticaret, konut ve turizm imarlı arsa arayanlar dikkat!

Aydın ve Konya'da 54 adet arsa satılıyor, 7 iş yeri kiraya veriliyor! Ucuz gayrimenkul fırsatı!

Benzin, motorin, LPG fiyatları bugün de değişti! Akaryakıt fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte benzin zam...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön