16 / 05 / 2024

Borsa rekora doymuyor! BIST 100 endeksi, 6.500 puan sınırını aştı!

Borsa rekora doymuyor! BIST 100 endeksi, 6.500 puan sınırını aştı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor kırmayı sürdürerek 6.500 puan sınırını aştı.



BIST 100 endeksi, dolar bazlı mermek altına alındığında ise gördüğü en düşük seviye olan 207 sentin yaklaşık yüzde 21 üzerinde, 250 sentten işlem görüyor. Endeks, dolar bazlı son 1,5 ayın en yükseğinde yer almasına karşın 510 sentlik tarihi zirvesinin oldukça uzağında devam ediyor.

senebaşından bu yana sektör bazlı performanslara bakıldığında en çok getirinin yaklaşık yüzde 73 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı sektöründen elde edildiği gözlemlenirken, en çok kaybettiren ise yaklaşık yüzde 10 ile orman, kağıt, basım oldu.

Analistler, yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajların da piyasalarda olumlu karşılandığını belirterek, özellikle enflasyonla mücadeleye vurgu yapılmasının önemine dikkat çekti.

Dolardaki artışların döviz geliri yüksek şirketleri olumlu etkilemesinin beklendiğini kaydeden analistler, borsadaki artış eğiliminin yılın ikinci yarısında atılacak adımlar ve yabancı yatırımcıların da ilgisiyle devam edebileceğini kaydetti.

Analistler, seçim sonrası Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) yaklaşık 220 baz puan gerileyerek 440 baz puana kadar gerilediğini anımsatarak bu durumun fonlama maliyetlerinde iyileşmeye sebep olduğunu ve şirketleri olumlu etkilemesinin beklendiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön