16 / 06 / 2024

Borsa 11 binde hisseler 5 binde. Bu sisteme dur diyeceğiz!

Borsa 11 binde hisseler 5 binde. Bu sisteme dur diyeceğiz!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini sürdürürken, endeksteki artış hisselerin geneline yansımıyor. Bu duruma dikkat çeken, X sosyal medyada 250 bin takipçili Borsa Filozofu, “Borsa 11 binde hisseler 5 binde! Peki Neden?” diye sordu. Vatandaş bu durumun hesabını sorun dedi.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 0,29 düşüşle 10.868,11 puandan başladı. Endeks dün tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin puanın üzerine çıkmıştı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde yükseliş sürse de küçük yatırımcı uzun süredir birçok hissede zararda bekliyor. Endeksteki yükselişin tabana yayılmaması yatırımcının sabrını zorluyor.

X sosyal medyada borsadan haberler veren 250 bin takipçili Borsa Filozofu endeksteki bu duruma dikkat çekti. Borsa filozofu https://x.com/borsafilozofu hesabından yaptığı paylaşımda,  “Borsa 11 binde hisseler 5 binde! Peki Neden?” diye sordu. SPK’nın halka arzları da artık onaylamaması gerektiğini söyleyen Borsa Filozofu “Bu duruma dur diyeceğiz” dedi.

BORSA FİLOZOFU ŞUNLARI SÖYLEDİ

Borsa 11 binde hisseler 5 binde! Peki Neden?

#eregl Ereğli Demir Çelik, endeks 5.000 puanken 48 TL fiyatla işlem görüyordu, şimdi de aynı.

#gubrf Gübre Fabrikaları, endeks 5.000 puanken 170₺ fiyatla işlem görüyordu, şimdi de aynı.

Bunlar sadece örneklerden birkaçı. Daha buna benzer bir çok BIST30 şirketi var. BIST100 haricindeki şirketlere bakarsak endeks -%0.50 düşünce, yanlar -%5 -%6 düşüyor. Borsa İstanbul zirve tazelesede hisseler genel olarak zirvesinden çok çok geride.

Sermaye piyasaları tabana yayılmalı sözü ile birlikte borsaya yatırımcı çekmek için halka arz onaylarını hızlandırdılar. Pahalı fiyatlarla yapılan milyarlarca büyüklükteki halka arzlar piyasadaki dengeyi bozdu.

ŞİRKET PATRONLARI DURUMDAN MEMNUN

Şirket patronları ise bu durumdan memnun. Yüksek faiz ortamında paylarının belli bir kısmını 10 kat pahalı değerleyerek halka satıyor, kasayı nakitle doldurup işine bakıyor.

Portföyde kar/zarar durumları nasıl diye paylaşım yapıyoruz. Küçük yatırımcı illallah etmiş, maliyete gelse satıp kaçacak borsadan, herkes bıkmış ve bezmiş vaziyette.

Bu sisteme DUR diyeceğiz. Yapmayın! Bugün SPK bülten yayınlayacak ve halka arz onayı istemiyoruz.

NEDEN EYLEM PLANI YAPMIYORSUNUZ? 

Toprak yatırımında sizi kurtaracak stratejik yöntem açıklandı. Bütçeniz olsa bile bunu yapmayın!

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Dolarda dal kıpırdamayacak diyen Selçuk Geçer'den ' vurgun yapılıyor' yorumu! 

Ünlü ekonomist uyardı: Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, fatura kiracılara çıkar, ikinci ev yurt dışından alınır!

Dolarda yön değişti. Dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?


Geri Dön