16 / 06 / 2024

Dolarda yön değişti. Dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Dolarda yön değişti. Dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Dünyanın önde gelen finans kurumları ve bankalar 2024'te Türk lirasının değer kazanarak, doların 30 TL’nin altına düşeceği öngörülerini arka arkaya açıkladı. Peki dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?



Yurt dışından gelen sıcak para doların yönünü değiştirdi. Yabancı finans kurumları ve bankalar 2024 öngörülerinde Türk lirasının değer kazanarak, doların 30 TL’nin altına düşeceği öngörülerini arka arkaya açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Şu anda biz piyasadan döviz almasak lira belki 30'un altına düşerdi. Biz rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım" dedi.

Döviz piyasasında bu gelişmeler yaşanırken, 294 bin takipçili Balina Avcısı, https://x.com/balina_avcisi X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 30-32 TL’nin dolar için psikolojik seviye olduğunu belirterek, 30 TY’nin altına indiğinde Merkez Bankası’nın da doları tutamayacağını ifade etti: “30 TL’nin altına indiği anda doları Merkez Bankası da tutamaz şelale olur. 30 TL’nin altına inmemesi için bu sürekli alım yapıyor. Dolar 30 TL’nin altına inerse çoğu ihracatcı iflas eder” dedi.

Vatandaş ise fiyatlarda gerileme olmadığı sürece dolardaki düşüsün bir şey ifade etmeyeceğini söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

HALK ZATEN BATTI!

 

 

İslam Memiş'ten hem gram altın hem de gümüş için 'ons' alarmı! Bugün saat 14:00'ten sonra...

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Emeklilerin hesaplarına tam bu kadar yatacak: Denizbank emekli promosyon ne kadar? İşte Denizbank promosyon 2024!


Geri Dön