16 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten hem gram altın hem de gümüş için 'ons' alarmı! Bugün saat 14:00'ten sonra...

İslam Memiş'ten hem gram altın hem de gümüş için 'ons' alarmı! Bugün saat 14:00'ten sonra...

Finans analisti İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) merakla beklenen faiz kararı öncesi ve sonrasına ilişkin beklentilerini duyurdu. İslam Memiş açıklamasında gram altın ve gram gümüşteki düşüşlere dikkat çekti ve yatırımcıları da uyardı.



Yatırımcılar tarafından yaptığı her açıklama merakla takip edilen Finans analisti İslam Memiş, "Borsada yükselişler sürecek mi? Faiz kararı borsayı nasıl etkileyecek?. Altın ve gümüşte düşüşler gerçekleşti, daha ne kadar sürebilir?" sorularını cevapladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Merkez Bankası ya beklenti doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmayacak ya da bir sürpriz yapacak ve faiz artıracak. Eğer beklenti karşılanırsa, yani herhangi bir değişiklik olmazsa etkileşim beklemiyoruz fakat sürpriz yapar ve faizde artış yaparsa Merkez Bankası, borsada yeniden yükselişlerin devam edeceğini, döviz kurlarında kısmen geri çekilmeler olacağını görebiliriz" diye konuştu.

İslam Memiş ten hem gram altın hem de gümüş için ons alarmı! Bugün saat 14:00 ten sonra...

Haber Global'de yer alan habere göre, Borsa ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu şekilde devam etti: "Borsa İstanbul 10 bin 915 puanda. 10 bin 900 üzerinde tutunma çabasına devam ediyor. Dün yeni rekor tazelemişti. 10 bin üzerinde atak gerçekleştirmişti. Şimdi cılız da olsa kar satışlarıyla karşı karşıya. Borsadaki yatırımcılarla görüştüğüm zaman hisse senedi sahipleri şunu çok sordu. 10 bin görüldü fakat bizim hisselerimiz altın ve gümüş gibi kazandırmadı. Bunu sık sık yorumluyorum. Borsada hisse seçebilirsiniz, önemli olan bu şirketlerin doğru şirket olması. Altına ve gümüşe kıyasla kazandırdı mı, onun hesaplarını yapmalısınız. Yine de yabancı yatırımcıların yaz aylarında girme ihtimali de var. 12 bin puanı sık sık telafuz ediyoruz. Getiri noktasında da yatırımcılar seçici olmalı.

Dolar kuru 32 TL 18 kuruş. Euro TL kuru 34 lira 90 kuruş seviyelerinde. Burada yatay, sakin bir kur var. Döviz kurlarında herhangi bir hareket bulunuyor. Euro dolar paritesi düşüşle günü tamamladı. Bu yüzden 35 TL altına sarkan bir euro kuru var."

Finans Analisti İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için 'ons' alarmı vererek şunları dile getirdi: "Ons altın 2 bin 388 dolar seviyelerinde. Bu haftaki analiz raporumuzda 2 bin 450 dolara kadar yükseliş vardı. 2 bin 380 dolara kadar gerileyecek düşüş öngörüm sürüyor. Aradan iki gün geçti, 2 bin 450 dolar olan ons altın 2 bin 388 dolar. Bu hafta 2 bin 380 dolar öngörümüz gerçekleşti fakat gram altın tarafında da yatırımcılara düşüş öngörümün sürdüğünü belirtmiştim. Gram altın yatırımcısı onsu takip edecek demiştik. Ons altında gerilemeler görmüştük, gram altın da 2 bin 485 lirayı gördü. 2 bin 480 lira destek seviyesini takip edeceğiz. Bu hafta 2 bin 480 lira destek seviyesi çalıştı. Bu haftaki yol haritamız altın tarafında gerçekleşti.

Senenin 2. yarısından sonra piyasalar Merkez Bankalarını faiz indirimlerini fiyatlayacağı için buralarda dalgalanma olacak. 2 bin 380 - 2 bin 420 dolardan sonra aşağı yönlü beklentimiz sürüyor ons altında, paniğe gerek yok.

Gümüşün ons ve gram fiyatı 11 senenin zirvesine çıktı. Senenin ilk yarısında gümüş, altını tahtından etti. Sabırlı olan gümüş yatırımcılarını tebrik etmiştim. Gümüş, yatırımcılarının yüzünü altına göre güldürmüştü. Gram tarafında da 31.50 TL'yi telaffuz etmiştim. Şu an itibarıyla gümüş onsu 31.32 dolarda. Yüzde 2 satıcılı. Kar satışları başladı. Gram gümüş 32 TL 21 kuruş. Burada da yüzde 2.62'lik bir değer kaybı var. Kar satışları teknik olarak başladı. 33 TL'nin üzerini test etti gram gümüş.

Altın ve gümüşteki düşüş beklentimiz gerçekleşiyor. İran tarafında Reisi'nin vefatı sonrasında petrolde bir yükseliş oldu, sonra tansiyon düştü. 82 dolarda şu an için. 81-84 doları kısa vadede takip ediyor olacağım. Bitcoin'de ise 69 bin 825 dolar var. 71 bin dolar üzerini görmüştü. 60 bin aşağısıyla alakalı uyarılarımı yapmıştım. Bu beklentim sürüyor.

Jeopolitik gerilim yeniden tırmandı. Pazartesi günü altın ve gümüşte agresif bir yükseliş vardı. Panik yapmayın demiştim, düşüşler gerçekleşti. Gram altın ve gram gümüş de ons karşısında. Dolar tarafında da düşüş olacakmış, herkes dolar bozduruyormuş, düşecek mi gibi sorular geliyor. Finansal piyasalarda hiçbir şey sürpriz değil. 20 de olur, 40 da olur ancak şartlara ve koşullara bakmamız lazım. Doların 30 TL altına gerilemesi için 28.50, ondan sonra 26.50'yi görmemiz lazım. Bir anda düşmek gibi bir şey yok."

 

Demirören Holding, kredi borcunu gayrimenkulle ödedi: Ziraat Bankası'na 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satıldı!

Prof. Dr. Naci Görür'den o fay için yeni uyarı: Kırılma periyodu olan 250 yıllık süreyi doldurdu!

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz'da başlayacak! Kiracılar ve ev sahipleri hemen bu detaylara bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön