02 / 05 / 2024

Borsa ‘Şimşek’ gibi! BIST 100 endeksi son 3 ayın zirvesini gördü! İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa ‘Şimşek’ gibi! BIST 100 endeksi son 3 ayın zirvesini gördü! İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada geçen hafta başlayan olumlu hava bu hafta da devam ediyor. Endeks yüzde 5’in üzerinde prim yaparak 5 bin 372 puandan kapattı. Böylece endeks son 3 ayın zirvesini test etmiş oldu.



RİSK PRİMİ GERİLİYOR

Borsa ‘Şimşek’ gibi! BIST 100 endeksi son 3 ayın zirvesini gördü! İşte en çok işlem gören hisseler!

Şimşek’in atama kararının ardından piyasalar coşarken, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin de (CDS), yaklaşık bir ay aranın ardından yeniden 500 baz puanın altına gerilediği görüldü. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve piyasaların uzun zamandır beklediği Şimşek’in atamasının gerçekleşmesinin Türkiye’nin risk primi üzerinde etkili olmayı sürdürmesi bekleniyor.

Piyasa çevreleri başta Mehmet Şimşek olmak üzere ekonomi yönetiminin mesajlarını olumlu karşılarken, önümüzdeki süreçte atılacak adımların da yakından izleneceğini belirtiyor.

Uzmanlar, özellikle yeni ekonomi yönetiminin, enflasyonla mücadele konusuna vurgu yapmasının çok önemli olduğuna işaret ederek son dönemde gerileyen enflasyonla daha güçlü mücadele edilmesi sinyali verilmesinin finansal istikrarı destekleyeceğini dile getiriyor. Bütün bu haber akışlarının ise borsayı olumlu etkilediğini belirten uzmanlar, böylece endeksin son 3 ayın zirvesini test ettiğini kaydediyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön