06 / 05 / 2024

Borsa yatırımcıları aman dikkat! Uzmanlar uyardı iki gün bekleyin!

Borsa yatırımcıları aman dikkat! Uzmanlar uyardı iki gün bekleyin!

İstanbul Borsa'da iki haftalık düş trendi devam ediyor. Uzmanlar sene sonu olması sebebiyle gerçekleşen dalgalanmanın bir düşüş veya çıkış trendi anlamı taşımadığını ifade ediyor. 



2023 seçimlerinin geride kalması, yeni ekonomik programa olan güvenin artması ve belirsizliğin dağılması Borsa İstanbul aylar süren rekorlar serisine girdi. Fakat Borsa İstanbul'da son günlerde düşüşler göze çarpıyor.

Borsada özellikle 2023 yılının son günlerinde meydana gelen fiyat hareketliliği yatırımcılar tarafından merak uyandırıyor. Bu yılın son aylarında gerçekleşen sert kayıplar endişeleri beraberinde getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama gelmişti. Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomist Hikmet Baydar, borsaya ilişkin ilgili yaptığı değerlendirmelerde "Yılsonuna yaklaşıyor olmamız sebebiyle pozisyon ayarlamalarının olduğu bir dönemdeyiz. İşlem hacmi sığ olduğu için sert dalgalanma ihtimalinin fazla olduğu bir dönemdeyiz" dedi.

Sert düşüşle gelinen 7557 puan seviyesi 10 iş günü önce görünen 7529 puan seviyelerine yakın olduğunu söyleyen Baydar, "Yatay seyirde dalgalanan bir borsamız var. O yüzden bu tür dalgalanmalar bir düşüş ya da çıkış trendi olduğu anlamına gelmiyor. Borsanın yabancılar tarafından da önemli görülen fibonacci desteği 7574 civarıdır. Her ne kadar kapanış bu seviyenin altında olsa da, emin olmak için 1-2 gün bu seviyede tutunup tutunmadığını izlemek gerekiyor. Şimdilik bu desteğin çalışma ihtimali fazladır. Düşük işlem hacmi bir risk oluştursa da yılsonuna kadar piyasaya önemli bir satışın geleceğini düşünmüyoruz. 7450 seviyelerinden alım gelme potansiyeli fazladır." diye ifade etti.

ENDEKSİN 11000-12000 ARALIĞINA KADAR ÇIKMASI MÜMKÜN

Borsanın yabancılar tarafından da önemli görülen fibonacci desteği 7574 civarında olduğuna dikkati çeken Baydar, gelecek yıl için beklentilerin 2023 kadar iyi olmasa da yine de bir büyüme beklentisi olduğuna vurgu yaptı.

Bunun yanında sektör ve firma bazında büyümenin çok farklılıklar gösterebileceğine değinen Baydar, Not artırımları, jeopolitik risklerin azalması, gri listeden çıkma, resesyon kaygılarının son bulması, yerel seçimin atlatılması sonrasında eğer yabancı girişi sağlanırsa ve yabancı payı yüzde 60’lara kadar çıkabilirse endeksin 11000-12000 aralığına kadar yükselmesi mümkün. Ancak bu sayılanlar olmazsa, kar realizasyonları daha şiddeti gelebilir" ifadelerini kullandı.

İGDAŞ açıkladı! Doğlagaz faturası ödemeleri ile ilgili kolaylık...

Güneri Ataşehir için düğmeye basıldı! Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön